Американският режисьор Уди Алън представи в Париж, новия си филм "You will meet a tall dark stranger", разказващ историята на мъж (в ролята Антъни Хопкинс), който внезапно осъзнава, че му остават само няколко часа живот, напуска жена си след 40-годишен брак и започва нов живот.

Режисьорът разкрива пред френското сп. "Пари Мач", че прилича по малко на всичките си герои, включително споделя някои от маниите на Хопкинс, сред които страха от смъртта, пише БГНЕС.

За да се поддържа форма, прави упражнения, храни се добре и се грижи за себе си. Алън е убеден, че все още не е направил голям филм и че със сигурност щял да създаде по-добри филми, ако не бил така раздразнителен.

"Опитвам се да права интелигентни филми, но нито един от тях не е на нивото на "Великата илюзия", "Крадецът на велосипеди" или "Гражданинът Кейн", които са шедьоври. И за 10-годишно дете е ясно. Все повече хора правят филми, за да станат известни или още по-лошо, просто за пари. Това е жалко, защото, когато направиш приличен филм, дори той да се провали, провалът му често има по-голяма стойност от някои успешни филми.


*Джош Бролин, Луси Пънч, Уди Алън и Джема Джоунс на премиерата на филма

Лошите критици, най-вече американските, няма да ми попречат да правя филми, защото от повече от 30 години вече не чета критиките им. Мечтата ми беше след излизането на мой филм Фелини или Антониони да ми каже: "Браво Уди, добре дошъл в клуба!", споделя режисьорът. Алън е категоричен, че Париж е най-харизматичният град в света.

"В един момент със съпругата ми дори смятахме да се установим тук. Ако нямаше проблем с училището на децата ми, отдавна да сме го направили. Не си давате сметка до каква степен са привилегировани артистите във Франция.

В Америка филм, който не носи пари, не струва нищо, докато във Франция вземат киното на сериозно. И освен това трябва да имаш много висока култура, за да сметнеш за нормално, че в деня на погребението на Митеран съпругата му, любовницата му и дъщеря му ще са една до друга и да не си шокиран от този факт. Това е магическо и никога не може да се случи в Америка", убеден е Алън.

Вижте фотогалерия: You Will Meet a Tall Dark Stranger- кадри от филма, сним. площадка, постери

Вижте видео:

"You will meet a tall dark stranger", трейлър

Снимки: Getty Images/ Guliver