Джони Деп изненада в сряда децата и учителите в лондонско училище като се появи в пълно пиратско снаряжение.

Поводът е писмо на 9-годишната Беатрис Дилап до капитан Джак Спароу (героят на Деп от поредицата филми "Карибски пирати") с молба да й помогне да вдигнат бунт срещу учителите. Текстът завършва с нарисуван пиратски флаг с череп и кости и трогателното "П.С. Имаме и много ром!"

Джони Деп в момента е за снимките на четвъртия филм On Stranger Tides, които са в Югоизточен Лондон - точно където е и начално училище "Мередиан" в Гринуич.



Според местните медии детето написало, че "ние сме банда млади пирати, имаме малък проблем с бунта срещу учителите и бихме се радвали да дойдеш и да помогнеш".



Деп се обадил на училището 10 минути преди да пристигне, за да им съобщи, че иде. Управата веднага свикала общо събрание и за огромна изненада на децата на него се появил самият Джак Спароу.

Сп."Пийпъл" разказва, че държейки писмото Деп извикал Дилап пред всички, прегърнал я и попарил всички надежди за бунт на палубата.



"Може би не бива да се бунтуваме точно днес, защото отвън има полиция и ме следят", казал актьорът, баща на две деца.

"Аха, това вероятно не е добра идея", отвърнала Дилап, както тя самата разказа пред новините на тв канала London Tonight.

Запитана дали все пак един ден би искала да стане пират, момичето отговори "Може би ще плавам по моретата".