Училищата във Варна, Велико Търново, Търговище, Разград и Сърница получиха пилотни екземпляри от помагалото за учители по безопасен Интернет, издадено от фондация „Партньори – България” с подкрепата на евродепутатите Филиз Хюсменова и Илияна Йотова.

Пособието е изработено в рамките на кампанията за безопасност на децата в Интернет „Ти избираш”, която евродепутатите реализират вече втора година.

Книгата за учителя „Безопасен Интернет” бе представена на специална пресконференция на 19 септември 2010 г. Наръчникът съдържа интерактивни упражнения, ролеви игри и казуси, при обсъждането на които темите за многоликите прояви на насилие в Интернет да се подлагат на дискусия, да се търсят възможните решения, а не те да се налагат като инструкции към подрастващите.

*Филиз Хюсменова 

Идеята е да бъдат улеснени учителите в опита им да направят своите възпитаници активни участници в тази дискусия и да се съдейства на преподавателите при подготовката им за класни и извънкласни занимания. Книгата дава възможност да се анализират рисковете при общуването в Интернет и е насочена към изграждането и развитието на отговорно поведение на учениците в мрежата.

Електронен вариант на наръчника можете да намерите .