Да записваш на конвейер само защото търсиш повод да те „дават по телевизора” не е оферта за Алекс Раева.

Тя е от породата безобразно талантливи хора, за които „кариера” е по-скоро мръсна дума, а нездравият напън за албум в пазарните условия на татковината е кофти средношколски виц. Влиза в студио спонтанно, при наличието на добри идеи и няма нищо против да напомня за себе си с по сингъл на година.

Миналата есен избухна с Baby, мелодичен хаус по рецепта на Миро Гечев. По ирония на съдбата парчето, което би стояло с достойнство и в репертоара на Кайли Миноуг, получи по-широк отзвук във Франция, отколкото тук. Реалист до доказване на противното, Алекс вече е готова с Revelations.

В проекта, дефиниран като „лежерен диско-хаус”, грацията си партнира с DJ Doncho. Официализирането на тандема им в песен е чиста формалност след морското им минитурне, спонсорирано от популярен бранд бира. „Изненадана съм, че успях да намеря стил, който е хем слушаем и събира публика, хем и мен ме радва. Направихме единадесет партита, от които примерно десет бяха суперексплозивни. Всеки лайв е различен, защото нямам идея какво ще пуска Doncho и импровизирам в движение върху музиката.”

Всяко от партитата им с DJ Doncho е различно преживяване за феновете, тъй като залагат на пълна импровизация в сета.
Пътищата им се пресичат за пръв път в „Червило”, където той е резидент, а тя озвучава благотворителна кампания на фондацията I Can Too. „Пита ме с какъв сет работя, а аз му казах, че нямам такъв.

Хвърли ми един от неговите „не вярвам, не ме занимавай, скрий се” погледи, но след 15 минути се ухили и усетих, че химията се е получила. Респектира ме колкото като диджей, толкова и като композитор. Сега чакаме големите пари за клип от спонсори.

Каузата се оказва сложна, въпреки че не гоним фолкстандарт в изработката, търсим средства за свежа и семпла визуализация на хаус парче.” Алекс признава, че на този етап е замразила износа на хитове за Universal-Франция, в чийто каталог влезе Baby. „С Mиро Гечев акцентирахме върху други проекти, но е въпрос на време пак да се съберем.

Разказва, че отпускарската страна на лятото й е била повече от тонизираща. От родното Черноморие потегля с екипа на „Глобал филмс” към Тоскана, където по традиция семейство Халваджиян наема къща на някой живописен хълм сред лозята. Следват няколко дни безвремие край басейна в райската градина, където комшии по хавлия са й Мария Игнатова и Димитър Рачков.

Събирането на тен й омръзва и потегля на фрегата по Адриатика. „Изкарах си страхотно на фона на това, че всички материални неща около мен започнаха да изчезват. Свиха ми телефона, а онзи ден ми посегнаха за втори път на колата. Гледам с насмешка на случващото се, защото тези екстри се купуват.” Най-вълнуващият й момент в годината е свързан с гмуркането и тепърва предстои. Алекс стяга куфара за Малдивите и Шри Ланка, за да се посвети на любимия си спорт. Когато паркира кислородните бутилки и плавниците в гардероба, дипломираната художничка ще се върне на малкия екран.

Дали ще скочи отново в амплоато на водещ, е свещена тайна. „В „България търси талант” открих, че тази професия ми е много приятна. Създадох един куп приятелства, а когато това се случи, винаги искам да се върна там, сред екипа.” Докато е на вълна „телевизия” не пропуска да даде чисто зрителска оценка на благотворителните формати, обсебили ефира. „Мисията на „Великолепната шесторка 2” е страхотна, но не знам дали обществото ни е готово за такава социална крачка, като затварянето на домовете за бебета.

В семейството ми има осиновено дете и знам колко усилия и енергия бяха вложени, докато приключи цялата процедура. Абсурдно е да има толкова чакащи любов деца и готови да ги приемат семейства и някъде между тях нишката да се къса заради бюрокрация. Bailando пък ми е мъчително да го гледам.
.