Ел Макферсън заяви, че тайната на нейния успех на бизнесдама се дължи на факта, че не се срамува да помоли за помощ, когато има нужда от това.

Макферсън се отказа от кариерата си на модел, за да стартира своя собствена марка през 1994 г. Нейната естествена склонност да моли останалите за съвет е била от жизнено значение за бързото разрастване на компанията, която продава календари, бельо, продукти за разкрасяване, видеоклипове с упражнения и други.

"Ако не знам как да се справя в дадена ситуация, бих се обадила на някого. Много хора намират за унизително да молят за помощ, но аз го намирам за освобождаващо", разказва 47-годишната Ел пред списание Stylist.

"Когато бях по-млада, най-объркващо за мен беше, че имах идеи, които не знаех как да приложа на практика. Едва след като напуснах модната агенция, за която работех, и започнах моя собствена, нещата се промениха", заяви Макферсън.

Красавицата от модния подиум създала Elle Macpherson Inc., тъй като не искала да бъде зависима от модната индустрия през останалата част от живота си.