Виаграта не работи при повече от половината от мъжете, които взимат това лекарство, пише британският вестник "Дейли телеграф".

Д-р Джоф Хакет, специалист по сексуално здраве в болницата "Добра надежда" в Бирмингам, заяви, че на пациентите понякога неподходящо се изписват скъпи лекарства, които не спомагат ефективно за решаването на проблемите им, пише БГНЕС.

Повече от половината от пациентите, взимащи Виагра, установили, че лекарството не решава техните проблеми по подходящ начин, допълни специалистът.

Той добави, че ниското ниво на тестостерон е основен проблем при един от всеки 10 мъже, страдащи от еректилна дисфункция, а лекарствата като Виагра нямат въздействие, ако бъдат приемани самостоятелно.

"Най-голямата загуба на пари е лекарство, което не действа", посочва още д-р Хакет. Той изследвал нивото на тестостерон на всички мъже, които посещавали клиниката и някои реагирали гневно, след като им заявили, че са изгубили пет години и много средства, за да взимат медикаменти, които не им вършат работа.

Д-р Хакет заяви, че ниските нива на тестостерон са допринасящ фактор при 20% от мъжете, страдащи от сексуални проблеми.