Лотар Матеус подписа официално своя договор като наставник на националния отбор на България по футбол. Контрактът е за 1+2 години, като замени на поста Станимир Стоилов.

"Виждам, че интересът в България към футбола е огромен и това е една футболна страна", отбеляза в самото начало немската легенда.

"Надявам се да постигна големи цели с този отбор. Радвам се за този пост, знам, че няма да бъде никак лесно след загубите от Англия и Черна гора, но именно това е голямото предизвикателство за мен в случая", отбеляза Матеус и допълни:

"Смятам, че имаме сили да завършим минумим на второто място в групата и оттам да намерим място на европейското първенство през 2012 година”.

По повод бъдещето на Димитър Бербатов в националния отбор Матеус обяви, че ще говори с нападателя на Манчестър Юнайтед за евентуално негово завръщане.

"Винаги е добре дошъл в националния отбор, но това решение трябва да вземе самият той", допълни рекордьорът по мачове за немския национален отбор по футбол.

"Той идва с голям оптимизъм и мерак за работа. Мисля, че е точният избор за националния отбор към този момент", отбеляза президентът на БФС Борислав Михайлов.