Теди Кацарова и Николай Мартинов, Бони и Емо Чолаков, Йорданка Благоева и Наско от БТР, Тони Димитрова и Славчо Пеев, Албена Михова и Тома, и Валентина Войкова и Кольо Гилъна са звездните дуети във „Великолепната шесторка” по bTV.

Във втория епизод на благотворителното шоу в чевтъртък певците избраха своите партньори, след като чуха техни изпълнения на сцената.

Водещата на новините на PRO.BG очарова публиката и певците с песента „Лудо младо”, Славчо Пеев показа стил с френската песен Salut, Йорданка Благоева пя и танцува на сцената с хита на АББА Mamma mia, Ники Мартинов показа завиден усет към музиката с песента на Васил Найденов «Междучасие», Албена Михова направи изключително артистично изпълнение на Rehab, а Емо Чолаков вдигна публиката на крака с хита на Миро «Губя контрол».



От вторник, 28 септември, двойките ще се състезават за подкрепата на зрителите, като първата задача, поставена от маестро Ачо Заберски, е велики български песни.



Зрителите могат да гласуват за любимия си дует и неговото изпълнение на номер 1021, като по този начин даряват 1 лев за мисията на „Великолепната шесторка” – осигуряване на семейство за всяко дете от дома за бебета в гр.

Шумен и превенция на изоставянето. Трите мобилни оператора и компанията IMS, която обработва резултатите, се отказват от печалба. Дарения могат да се правят и онлайн на сайта на УНИЦЕФ, по банковата сметка на УНИЦЕФ (Райфайзен Банк България IBAN: BG34 RZBB 9155 1065 0349 19), както и в офисите на Изипей в цялата страна.



С набраните средства УНИЦЕФ ще създаде Център за бебета и родители в гр. Шумен, където обучени специалисти ще работят за осигуряването на семейна грижа за над 100 деца на възраст 0-3 г.

За децата ще се търсят възможности за връщане при биологичните им родители, а в случаите, в които това е невъзможно или неподходящо – приемна грижа и осиновяване.

Паралелно с това психолози и социални работници ще работят с родители в риск от изоставяне в Шуменска област.