Фирмата за компютърна сигурност PC Tools публикува ново проучване, което показва, че близо 1/4 от гражданите на САЩ смятат, че е по-добре да стоят включени в Интернет, докато правят секс.

Анкетата, изготвена от Harris Interactive, показва също, че 29% от хората в страната смятат, че не е проблем да стоят свързани онлайн по време на сватбата си, а този процент се покачва до 41% за семейните вечери, пише БГНЕС.

Когато става въпрос за предпазване от компютърни вируси и други неприятности в Интернет, хората посочват, че биха предпочели да сменят памперс, биха попаднали в задръстване или биха отишли на зъболекар, вместо да изчистят машините си от вируси.

"Докато част от резултатите може да изглеждат забавни, те показват до каква степен да стоят свързани в Интернет е много сериозен въпрос за много хора, независимо от обстоятелствата", заяви вицепрезидентът по маркетинга на PC Tools Стефани Едуардс.

"Забележително е също до каква степен се доверяваме на нашите компютри и Интернет до най-интимните подробности - въпреки че нямаме времето или не сме предразположени да се тревожим за компютърната поддръжка и безопасност", допълни тя.

Около 79% от хората в Съединените щати пазят файлове на персоналните си компютри, които не искат да бъдат видени от други семейни членове, сътрудници, служители или приятели.

Близо половината от анкетираните са заявили, че биха се засрамили, ако приятели или роднини имат достъп до определени файлове на техните компютри и смартфони.