"Заразно зло: Задгробен живот" оглави боксофиса в Северна Америка този уикенд с приходи от 27,7 милиона долара, сочат оценките на наблюдателите в киноиндустрията.

Четвъртият филм от фантастичната поредица отново е с участието на Мила Йовович като войн, който се бори, за да защити хората от свят, управляван от зомбита, пише БГНЕС.

Филмите от поредицата "Заразно зло" се основават на видеоигра със същото име на японската компания Capcom.

Последният филм беше режисиран от Пол Андерсън, който е режисьор и на първия филм от поредицата от 2002 г.

*(Л-Д)Уентуърт Милър, Мила Йовович и Али Лартър на премиерата на филма в Токио (Снимкa: Getty Images/ Guliver)

С една позиция нагоре тази седмица се изкачи "Обирджии", заемайки второ място в класацията. Трилърът за банкови обирджии с участието на Хейдън Кристенсен, Идрис Елба и певците Крис Браун и T.I. имаше приходи от 6,1 милиона долара на третата седмица след премиерата си, според данни на боксофис тракера Exhibitor Relations.

Шпионската драма с участието на Джордж Клуни - "Американецът", падна от първа на трета позиция, с приходи от 5,9 милиона долара. Четвърто място тази седмица заема екшън-трилърът "Мачете", режисиран от Робърт Родригес и Итън Маникис. Филмът регистрира приходи от 4,2 милиона долара в периода от петък до неделя.

На пето място е романтичната комедия "Любов от разстояние", с участието на Дрю Баримор и Джъстин Лонг. Филмът разказва историята на двама млади влюбени, които живеят на голямо разстояние един от друг. Въпреки любовта им, личната им амбиция ги разделя, като Ерин (Дрю Баримор) заминава за Сан Франциско, а Гарет (Джъстин Лонг) остава на работата си в Манхатън. Филмът се оттегли с приходи от 3,8 милиона долара след втория си уикенд на големия екран.

Вижте видео:

"Заразно зло: Задгробен живот", трейлър