Прокурорът по делото "Октопод" Светлозар Костов заяви пред медиите, че прокуратурата продължава да поддържа обвиненията срещу Алексей Петров като участник в групата.

Това той уточни по повод изявленията на адвокатите на Петров, според които повдигнатото на клиента им обвинение не е свързано с делото "Октопод", както и че има писмено становище на държавното обвинение, че той не е обвиняем по делото срещу арестуваната на 10 февруари група и няма отношение към него.

Днес Софийският градски съд решава дали да пусне Петров от ареста.

Прокурор Костов първоначално отказа да коментира пред медиите твърденията на защитата, но три часа по-късно увери, че никъде собственоръчно не е написал, че Алексей Петров не е част от групата "Октопод".

По думите на прокурора са събрани доказателства за съществуването на малка подгрупа в голямата група "Октопод", която се е занимавала с изнудване и с престъпления срещу собствеността. Второто обвинение към Петров е за участие в тази подгрупа. Това обособяване Костов нарече тактически ход, прогнозира, че делото ще се движи ускорено и изрази надежда скоро то да влезе в съда.

Източник: dnevnik.bg