Вчера, на 2 септември американският посланик засне първите си сцени за втория сезон на сериала „Стъклен дом”, който стартира наново скоро по bTV.

Той влиза в ролята на американски посланик, но няма да играе себе си. Тази роля е дебютна за него, а първата му сцена е с актьора Калин Врачански.

За радост на зрителите посланикът ще говори на български.


Снимачната площадка е самото американско посолство. Кабинетът, в който ще бъдат заснети сцените, не е оригиналният кабинет на дипломата, но декорът прилича на работното място на Н.Пр. Джеймс Уорлик.

Джеймс Уорлик не смята, че ролята му е трудна, тъй като реално ще пресъздаде онова, което върши всеки ден. „По-лесно е да съм американски посланик, отколкото истински актьор”, сподели той.

За семейството си дипломатът разказа, че е изключително развълнувано от участието му в сериала и близките му нямат търпение да го видят на малкия екран.

На въпроса на децата си кой американски сериал може да бъде сравнен с продукцията на bTV, посланикът е посочил „Отчаяни съпруги”. На върпоса дали би сменил професията си с тази на актьор, Джеймс Уорлик сподели, че ако получи покана от изпълнителните продуценти на сериала, след края на мандата си, с удоволствие би приел.