Род Стюарт е заявил, че осмото му дете, което трябва да се роди през февруари 2011 г., ще бъде и последното, съобщи Контактмюзик.

По-рано през този месец 65-годишният Стюарт и 39-годишната му съпруга Пени Ланкастър оповестиха, че очакват второ дете, припомня изданието.

Род Стюарт е очарован, че ще му се роди още един наследник, но същевременно се притеснява как ще се грижи за толкова много деца.

"Изключително съм щастлив, но това ще бъде последното ми дете. Не мога да имам повече наследници, защото за да ги издържам всичките, ще трябва да изнасям концерти, докато стана на 90 години", казва Род Стюарт в интервю за австралийския новинарски канал 9.

Рокаджията все още не знае какъв ще бъде полът на бебето, но със съпругата му ще спазят традицията да му изберат келтско име.

Останалите деца на Род Стюарт са 30-годишната Кимбърли и 29-годишният Шон от първата съпруга на певеца Алана Хамилтън, 23-годишната Руби от модела Кели Емберг, и Рене и Лиъм, съответно на 18 и 15 години, от втората му жена Рейчъл Хънтър.

Най-голямата дъщеря на Род Стюарт, 46-годишната Сара, се ражда, когато изпълнителят е на 19 години. Момичето расте в дом за деца, докато не е осиновено на 4-годишна възраст.