За да може да носи любимите си изрязани костюми, ексцентричната поп певица Лейди Гага държи тялото й да бъде перфектно изваяно.

За целта нейният треньор е разработил ежедневна 25-минутна програма от упражнения, фокусирани върху коремните мускули.

Ето как и вие можете да постигнете плоското коремче на Лейди Гага, за което толкова й завиждаме...

Започнете тренировката с 5-минутен джогинг, вместо да правите упражнения за разгряване.

След това сложете мека постелка на пода, легнете върху нея с прибрани крака, свити в коленете. Кръстосайте ръце върху гърдите и започнете бавно да се надигате докъдето можете. Задръжте така за няколко секунди и след това бавно отпуснете тялото си назад. Важно е да дишате правилно - когато се изправяте издишвайте, а когато лягате - вдишвайте. Направете 25 повторения.

Второто упражнение е подобно на това, но има за цел да стегне страничните коремни мускули, които често остават пренебрегнати. Легнете върху постелката, краката отново са събрани и свити в коленете, но този път ги завъртете наляво или надясно, така че да допрат пода. Кръстосайте ръце върху гърдите си и се надигайте бавно като пак изчаквате няколко секунди, преди да се върнете в легнало положение. Направете по 25 повторения на всяка страна.

Третото упражнение е най-сложно - в него се изисква да повдигнете едновременно торса и краката си. Легнете на пода с изпънати крака. Поставете ръце на гърдите и започнете да се надигате, като едновременно повдигате и краката си, колкото се може по-нависоко, без да ги сгъвате в коленете. Задръжте няколко секунди в изправено положение и след това отпуснете. Направете също 25 повторения.

Източник: Bliasak.bg