Напоследък стана доста модерно най-актуалните родни артисти да се изявяват по частни партита и да участват в различни представления по нощни клубове и дискотеки.

Най-често това са нашумелите телевизионни лица от предаванията "Комиците", "Пълна лудница", "Шоуто на Слави" и "Господари на ефира".

С най-сочна пачка винаги си тръгва Любо Нейков, който освен като актьор е и продуцент на предаването "Комиците". Бившият кадър на Слави иска по 6 хиляди лева на вечер. С по 5 хилядарки пък се задоволяват други скъпари - Къци Лафазанов и Христо Гърбов, които също минават за тартори в екипа на "Комиците".

Доста по-скромен в исканията си е Руслан Мъйнов, въпреки че е един от любимците на хората. Пълничкият актьор взема между 3 и 4 бона на вечер. 2 хиляди е тарифата на останалите актьори от екипа - Ненчо Илчев и Петьо Петков - Шайбата. Това означава, че ако искате да поканите целия екип на "Комиците" на частното си парти, то трябва да приготвите 20 хиляди лева.

Други актуални герои са хората от "Господари на ефира". Тарифата на Димитър Рачков и Васил Василев - Зуека е 4 хиляди лева. Мария Игнатова пък става водеща извън ефир за 2500 лева. Преди време Рачков и Мария се снимаха в клипа на Ивана - "Миг като вечност". За участието си във видеото двамата прибраха по 5 бона.

Хората на Слави също са доста търсени, но при тях всичко минава с разрешението на Дългия. В момента безспорният хит е Йордан Йончев - Гъмзата, който нашумя след дуетното си парче с Анелия - "4 секунди". Двамата вече имат доста участия заедно, като делят хонорарите 50 на 50. Ако желаете да ги поканите на своя купон, то пригответе общо 10 бона.

Не затихва интересът и към Краси Радков. Неговите хумористични образи могат да развеселят компанията ви срещу 4-5 хиляди лева.

Най-мизерни се оказват кадрите на БНТ. "Шоуто на канала", към което няма почти никакъв зрителски интерес, съвсем логично остава голи и боси актьорите си. Тончо Токмакчиев, който в последно време се е отдал на чашката, е доволен на 1000 лева, ако случайно някой го покани за представление. Същата тарифа взима и някогашния му ортак в "Каналето" Камен Воденичаров.

Кризата сериозно удари и Ники Кънчев. Той вече приема оферти за водещ извън ефира само за 1500 лева на вечер, като не бяха далеч времената, когато цената му беше 5 бона.

Мариус Куркински има твърда тарифа от 1500 лева на вечер, ако искате да изнесе моноспектакъл.