Публичните лица обикновено имат свои скрити от зрителите мании, с които се занимават часове наред.

Тъй като тези личности са известни, им се налага непрекъснато да се показват пред публика. Това е и причината страстите им обикновено да са винаги свързани по някакъв начин със суетността им - техния външен вид.

Затова не е никак учудващ фактът, че лицата от екрана колекционират най-вече различни видове аксесоари, пише blitz.bg.

Над 70 вида очила пази, за да променя всяка седмица пред зрителите своята визия, телевизионната водеща на Нова телевизия Цветанка Ризова.

Устатата дама е кръстила дори предаването си „На четири очи”, като леко е загатнала за тази своя мания. Тъй като журналистката не обича да променя своята прическа, както и цялостната си визия, обикновено залага на промяна чрез различни видове очила.

В специална ракла тя е наредила своите „резервни очи”, които са с немалък диоптър. Сред тях има очила с различни видове железни рамки – тесни, дебели, както и разноцветни пластмасови.

Цветанка си пада по марковите аксесоари и затова и повечето й модели са на известни фирми. Водещата има фобия, че очилата може да й се счупят точно преди да влезе в студиото на предаването си или докато работи по подготовката му, затова винаги носи в дамската си чанта резервен чифт, разказват колегите й от Нова телевизия.

Друга маниачка на тема очила е певицата Алекс Раева. Бившата тръпка на Слави Трифонов признава, че си купува средно поне по 10 модела в рамките на един месец и отдавна вече не може да каже колко чифта има наредени в дома си.

Бившата водеща на „България търси таланти” разказва, че спечели ли някой лев повече веднага бърза да го прахоса за цайси. Последната й придобивка е класически модел на „Рей бан”, който струва близо 250 лева. Най-много от очилата й са слънчеви.

Над 100 различни и оригинални вида вратовръзки пък има в своя гардероб водещият на ТВ 7 Петър Волгин. Неведнъж журналистът, който започна кариерата си в Българското национално радио, е изумявал зрителите с различни щампи по своите аксесоари.

Най-оригинални модели сред тях като че ли са тези с изображение на Айфеловата кула, няколко с екзотични животни, както и на популярни картини на световноизвестни майстори.

Най-любимата вратовръзка на Волгин е с изображението на прословутата картина на Леонардо да Винчи „Мона Лиза”. “Манията ми по вратовръзки датира от поне десетина години и дори не си спомням как точно започна”, коментира Петър Волгин.

Всеки от приятелите на журналиста знае, че когато отиде в чужбина, е добре да му донесе нов модел, за да го зарадва. "Случвало се е да ми носят едновременно по 5-6 чифта", не крие задоволството си водещият на ТВ7.

Отдавна вече зрителите на „Панорама” не могат да се наслаждават на богатата колекция от тиранти на водещия-легенда на БНТ Иван Гарелов.

*Снимка: 24 ЧАСА


Популярният журналист, който е правил документални филми от най-горещите точки в света, показваше, че за всеки свой костюм или риза има подходящ модел тиранти. “Просто тази ми слабост започна от „гръцкия ми период”, спомня си един от най-известните Ивановци в страната.

132 папионки пък притежава небезизвестният медиен спец Георги Лозанов.

Ексцентричният шеф на СЕМ информира, че повечето му аксесоари са му подарили негови приятели, които са го зарадвали от далечни страни.

Най-любимите си папионки Гого Лозанов обаче е носил само по веднъж, и то на специални събития. Толкова били красиви, че сърце не му давало да ги носи често. Наскоро негов познат се пошегувал, че след две-три години вече ще има достатъчно бройки от тях, за да може да открие музей, в който да изложи своите „съкровища”.

Мъжът с една от „най-развълнуваните” прически в страната ревниво пази папийонките си в специални кутии. За да не стане някой фал с атрактивния им външен вид, медийният шеф не дава те да се перат, а директно ги дава на химическо чистене. Често дори си позволява да дава специални насоки за прането и изсушаването им на специалистите там.

Новата водеща на Нова телевизия Ели Гигова, която измести титулярката Лора Крумова от мястото й в сутрешния блок „Здравей, България”, пък има съвсем женска страст.

Щерката на оръжейния търговец Николай Гигов е истинска маниачка на тема маркови дизайнерски чанти. В гардероба си тя държи 85 различни модела и ги сменя всеки ден спрямо тоалета си.

Екранната половинка на Витомир Саръиванов пазарува модните си аксесоари директно от Франция, защото е живяла там известно време и познава повечето фирмени магазини в Париж. Най-любимата й чанта е с марка „Ерме” и струва над 7000 лева. Преди време не остана вестник в страната, който да не показа госпожица Гигова с тази чанта и да не обсъди цената й.
Дамите, които желаят да притежават подобно „бижу” на „Ерме”, обикновено чакат с месеци, докато успеят да се доредят до лимитираните бройки, независимо че разполагат с предостатъчно пари или пък са световно популярни. Неясно как младата дама винаги е сред първите, които се снабдяват с красивите аксесоари, още преди да се е разчуло, че изобщо на пазара излиза нов модел на тази марка.

Противно на всички свои колежки, които наблягат на маниашки страсти я по обувки, я по чанти или някакви други „зрими” артикули, Софи Маринова колекционира... парфюми.

"Обичам всичко, което е женско, но пък обожавам миризмите", признава си ромската перла. На специално отделен шкаф в спалнята си жената, която се загаджи с доведения си син, къта над 120 флакончета, всичките маркови.

“Когато някоя нова и популярна марка парфюми пусне нов аромат, просто не мога да устоя да не си го купя. Знам, че е излишно и че има криза, но пак не мога да се стърпя”, категорична е ромската Лили Иванова.

Много често напоследък и възлюбеният й Дачо я радвал с нови подаръци в различни оригинални флакони.