Представяме ви едно вълнуващо интервю с поп фолк певицата Камелия, която разкри интересни неща около кариерата и личния си живот, само за читателите на HotNews.bg...

- Как си? Писаха, че не ти остава време за почивка. Вярно ли е?

- Ще намеря малко свободно време за релакс. Имам нужда да отида на морето поне за 5, 6 дни.

- Какво правиш през свободното си време?

- Всичко! Спортувам, почивам си, забавлявам се, правя любов. Намира време за много неща.

- Защо кръсти новия си сборен албум "Проект 13"?

- Защото отразява цялото мое творчество до този момент. Има професионален и личен мотив. 13 години съм във фирма "Пайнер", новите ми песни са 13 и от 13 години имаме връзка с Цветин. Не съм фаталист и не смятам, че няма да ми върви с числото 13.

- Кажи нещо за новия си клип към песента "Изпий ме цялата"...

- Прекалено много съм експериментирала и в достатъчно клипове съм показвала изненади, провокации и неприлично поведение. Не обичам да го казвам, но мисля, че ми отива.

Със "Секси" взех обратен завой. Смятам, че се получи нормален и изчистен клип. Когато човек прекалено много вдига летвата идва време и сам се удря в нея. Поех си глътка въздух.

В "Изпий ме цялата" смятам да заложа отново на тази Камелия, която хората обичат и от която остават изненадани. Не смятам, че ще направя нещо невиждано, но ще влезна в определена роля, която не съм играла до този момент. Мисля, че ще е интересно. Има фиксирана дата за снимките. Клипът със сигурност ще е готов през септември.

- Имаше мнение, че прекалено много си снижила нивото с видеото на "Секси"...

- Щастлива съм, че хора, които не слушат поп фолк оцениха клипа. Радвам се, че мненията, които са нагнетени в Интернет пространството са от фенове, които така или иначе не ме харесват. Каквото и да пусна тяхното мнение ще бъде същото. Харесва ми това, че имаше крайности и дискусии - „за” и „против”. За мен е достатъчно да се шуми около даден проект.

- Има ли приятелство между колежките в "Пайнер"?

- Има приятелство, докато не те залее славата. Когато дойде славата започва съревнование. Аз нямам приятели. Съмнявам се някой от колегите да има искрено приятелство. Стараем се да се държим колегиално. Ще се радвам ако има истинско приятелство, но според мен това е много трудно.

- Мислила ли си за кариера извън България? В свое интервю дори каза, че би направила дует с Енрике Иглесиас....

- Това беше шега. Моето чувство за хумор често се проявява. Каквото и да си говорим обаче ще ми е кеф и бих се радвала ако имам дует с Енрике Иглесиас. Знам как това може да се случи, но трябва да платя много пари. Бих искала нещата да се случат по естествен начин, ако съдбата ни срещне и си паснем. Не смятам, че купувайки си дует с някой това ще ми донесе слава. Има дост примери в България, които си купуват дует и той остава само на територията на България.

Ще се радвам ако мой колега стъпи на международна сцена. Ще е гордост за страната ни. При условие, че аз съм на 39 години и не зная английски перфектно би било смешно и несериозно да си правя някакви планове. Но никога нищо не знае? Ако имам късмет и някой ден ми предложат да направя международен проект, който да се продуцира и разпространява бих се съгласила. България е много малка като територия. Въпреки това има бизнес, стига човек да знае какво иска.

- Какво ще кажеш за злобарите, които хулят жанра и изпълнителите?

- Поп фолкът се е зародил от доста време. Фирма "Пайнер" наскоро празнува цели 20 години. Преди това Попа пееше "Дай си сърцето на който искаш ти..." и цяла България полудяваше. На тези, които постоянно са недоволни бих им казала да си гледат работата и да не се занимават с поп-фолк, за да не се натоварват излишно.

Убедена съм, че нашият жанр ще се развива и ще става все по-модерен и съвременен. Определено музиката ни е заразяваща. Трябва само да се изчистят някои пошли текстове, които ни поставят в рамка и определен часови пояс. Фолкът има бъдеще стига да се управлява добре. Ако на първи план е само печалбарството е трудно да се развива. Не трявбва да се гледат само парите, а да се гледа в перспектива.

- Ще клипираш ли дуета си със Сакис Кукос - “Всичко си ти"? Първият ви стана голям хит...

- Песента е различна и много ми харесва. Целият албум "Еротика" е базиран на много модернистична поп-фолк вълна. Не е нещо, което се върти масово и текстовете ми не са за 2 ч. посреднощ. Радвам се, че хората с които работя са усетили мен и това, което чувствам.

Има проект за 3 клипа на "Изпий ме цялата", "Еротика" и "Манастир". След Нова Година може да клипирам и дуета със Сакис, като с това смятам да приключа с видеоклиповете от албума. Не съм издавала албум от 2 години и мисля да реализирам повече песни.

- Притесняват ли те сравненията с Лейди Гага?

- Преди ме сравняваха с Мадона, сега с Лейди Гага ... Не трябва да търсим под вола теле. Визуално нямам нищо общо нито като визия, нито като стайлинг с тях. Може би свободата, която излъчваме в клиповете и ежедневието си и това, че не се притесняваме да кажем това, което мислим ни прави идентични. Това че съм облизала нож в даден мой клип, а Гага е облизала лъжица, не мисля, че ни прави еднакви. Лейди Гага е съвкупност от поведение, послания и излъчване. Нека не бъркаме чалгата с Лейди Гага. Знам, къде се слуша поп-фолк и знам докъде да се разгърна и къде е границата между еротиката и порното. Човек трябва да е умерен.

- Камелия винаги е изненадвала, какво още не сме видели от нея?

- Не мога да кажа, че съм показала всичко или че не съм показала нищо. Хрумват ми спонтанни идеи на мен и екипите, с които работя. Дори мога да прочета книга и да се вдъхновя от нея. Тепърва се развивам и имам доста идеи. Смятам, че не съм показала цялата си същност. Това е само началото. Аз не съм от 40 години на сцена, а само от 13. Мисля, че съм от изпълнителите, които винаги има с какво да пленят публиката.

- В какъв тип предаване се чувстваш по-комфортно - "Голямата уста" или "Споделено с Камелия"?

- "Голямата уста" е като Камелия на сцената - нестандартно, ексцентрчно, забавно, откачено и много лудо предаване. В "Споделено с Камелия" хората ме виждат каквато съм в ежедневието. Вълнувам се от социалните теми и проблемите на хората.

- Липсва ли ти тазгодишното турне?

- Изобщо не ми липсва! Обиколих доста градове по време на моите участия и въобще не скучаех. Гледах няколко дневника и съм запозната какво се е случвало, но с ръка на сърцето казвам, че не ми е липсвало.

- Отричаш слуховете, че си бременна, но не криеш ли умишлено това от суеверие?

- Ако съм бременна това не би ми попречило да участвам на турнето. Заклевам се това не е причината при мен. Всяка жена крие до 3-тия месец , така че и аз също бих скрила. Но не! Не съм бременна. Ще се радвам това нещо да ми се случи и на мен. И съм сигурна, че един ден ще ми се случи. Ако някои жълти издания смятат да си продават изданията като измислят лъжи - нека го правят.

- Мислите ли с Цветин за сватба?

- Не! Аз съм против брака, но съм „ЗА” тържеството. Прави ми се парти, на което да събера всички хора, които обичам. Дано един ден се видя като булка. Подпис няма да има поне на този етап. Така разсъждавам за този момент.

- Цветин ли е най-голямата ти любов?

- На мнение съм, че всяка любов е силна след като те е накарала да се чувстваш влюбен. Когато съм се целунала в 6-ти клас за мен това е било върхът, когато се влюбих за първи път в 8-ми, 9-ти клас това също беше върхът, След 8 години, когато срещнах Цветин пак е било върхът. Да сме заедно 13 години, не е малко. Но ако един ден ме споходи нова любов, може би пак ще е върхът за мен. Цветин е това, от което имам нужда. Той ми помага да съм такава, каквато съм в моето човешко и професионално развитие. Въпреки че е по-малък има какво да науча от него

- За какво най-често мечтаеш?

- Мечтая един ден изпълнителите да имат свобода и да се чувстват изпълнители! Нека хората, които не разбират от музика да не се бъркат и да не съсипват нещата. Искам всеки певец да има свободата да твори и прави музика, която чувства и усеща и никой да не му се . За тази свобода и независимост мечтая. Близо сме до Македония, Сърбия. Гърция и Турция, но никъде не съм виждала система като нашата. Там нещата са коренно различни. Мечтая си, дори един ден аз да не работя, да видя новите изпълнители сами да взимат решения и да управляват кариерата си. Мечтая си също да има истински звезди, а не хора, които си плащат за да бъдат звезди.

- Пожелай нещо на читателите в HotNews.bg...

- Все още е лято. Пожелавам им топли и приятни дни. А също и хубави еротични летни нощи. Нека да бъдем по-разумни в действията и постъпките си и нека не се заблуждаваме, че някой ще дойде да ни оправи. Нека се вземем в ръце да мислим по рационално и трезво и да не живеем в заблуда. Когато има проблем в държавата е хубаво да се надигне глас народен. Когато някой има нужда, трябва първо да потърси най-близките си за да му помогнат, защото никой няма да му даде дори 5 лева за да живее по-добре.