- Eлица, как се чувствате със Стунджи вече като актьори и участници в "Комиците"?

- Уютно, на място и ни е много интересно, защото влизаме в образи, които досега не сме играли. Всеки артист, който иска да се развива, трябва да рискува и за нас турнето на "Комиците" е лятното ни предизвикателство .

- Защо в сценария сте "Злите барабанисти от 13-ия етаж"?

- Всъщност ние сме най-приятните барабанисти, които може да срещнете! Сценаристите на шоуто и режисьорът са направили това приятелско намигване към нашите инструменти, тъй като, когато свириш на барабани, звуците не са като например при флейтата и са по-силни. Точно тук обаче искам да добавя, че има голяма разлика в това дали думкаш, свириш или блъскаш. Истинският барабанист се познава по това, че може да бъде нежен и да свири много тихо при същата тяга на удара.

- Как се работи с екипа на шоуто?

- С усмивка и лекота. Те са професионалисти с голям опит, с респект към нас и творчеството ни, отворени са за импровизации. Харесваме ги от години - Кръстю Лафазанов, Христо Гърбов, Любо Нейков, Ернестина Шинова... За нас е голямо приключение да озвучаваме всеки един техен жест в скечовете с нестандартни перкусии. Това изисква тотална концентрация, следене на сценария, светкавични реакции и толерантност.

- Какво мислите за една от основните теми на шоуто - за съседите и какви са вашите?

- Нашите съседи са много добронамерени. Когато се прибираме, ни посрещат с цветя, много ни обичат. Има един дядо, който живее 2 етажа под нас. Той носи моя снимка, изрязана от вестник, в портмонето до сърцето си и всеки път, като ме види, ми казва: Елице, Елице, виж къде те нося, до сърцето си всеки ден! Това е супер мило!

- Какво никога не забравяте да вземете, когато тръгвате на турне?

- Моят глас е винаги с мен. Както и доброто ми настроение, любов и...много чифтове палки.

- Барабаните, стойките, техническо оборудване и гафер - допълва Стунджи.

- Имате ли ритуали, когато стъпвате на сцената?

Елица: Да, но ще го запазя в тайна.

Стоян: Аз винаги пия едно двойно кафе, преди да се кача на сцената.

- Що за номер е това с флекса?

Стоян: Това е запазена марка на Елица, елате и вижте!

Източник: "Стандарт"