Кралете на електропънка Prodigy ще открият тази вечер фестивала Spirit of Burgas. Организаторите очакват над 40 000 фенове от цяла Европа и страната на тридневния музикален маратон на брега на морето. Сцена-гигант с внушителните размери от 17 на 25 метра, мощното осветление и звук са в очакване на лайфа на Prodigy.

„Това е главната сцена на фестивала, трудно може да се намери друга по-добра. Изпълнителите обичат да участват в събития, които не са съвсем обичайни, винаги търсят нещо ново. Prodigy идват за първи път в Бургас и за първи път ще пеят на брега на морето, което е много, много интересно за тях. Защото те обичат изненадите", обяснява отговорникът по сцените Дарко Флего.

Трескаво се строят и останалите шест сцени, от които ще звучи различен по стил музика. Според организаторите на феста, всеки от над стоте изпълнители има какво да покаже.

„Като изключим едно идване на Prodigy преди доста години, никой от останалите участници в лайн-ъп-а, не са идвали в България, което само по себе си е интересно за зрителите. От най-различни стилове има - всеки е известен доста в Европа, включително и диджеите, които продължават след хедлайнера на главната сцена - Grandmaster Flash, DJ Shadow”, разказва организаторът на фестивала Михаил Куцев.

С един билет феновете ще могат да посетят всички сцени във фестивалното градче. И тъй като фестивалът е с екологична насоченост, и арт инсталациите са на тази тема. И накрая една подробност - въпреки горещите страсти, къпането в морето по време на фестивала ще бъде забранено.