Сини очи, високи холивудски скули, сияйна усмивка ­ става дума за актрисата от Народния театър Теодора Духовникова.

Много неща са известни за Теди, но не и това, че снима в Италия. Младата актриса изпълнява главната роля във филма GIRO DI VITE на режисьора Марчело Авалоне.

Още една италианска новина има около Теодора, но тя се случва в България, по-точно в Белоградчик, където на 12 август започват снимките на италианския филм "Капитанска дъщеря", вдъхновен от едноименната повест на Александър Пушкин. В него главната роля се изпълнява от Андрей Слабаков.

Режисьорът влиза в кожата на Емелян Пугачов. Персонажът му ще има любовна интрига с героинята на Теодора Духовникова.



Актрисата признава, че се притеснява от бързата популярност. "Много добре зная коя съм, какво съм направила, какво бих могла да направя и в какво не съм успяла. Някои журналисти щедро раздават такива гръмки определения, че ми става неудобно. Не че се подценявам. Напротив", казва звездата на Народния театър, която е майка на две деца. Тя приема красотата си спокойно, не се гримира и е категорична, че хубостта є не е най-силната є страна.

Най-трудното нещо за Теодора е да намери баланса между любовта към семейството и театъра. "Толкова много обичам театъра, че понякога ме е страх. А и двете изискват отдаденост. Не може да се отдаваш еднакво. С решението да имам второ дете знаех, че малко или много ще се отдалеча от театъра. Беше ми мъчно. Но също осъзнавах, че не съм единствената актриса на света, че театърът може без мен. За семейството ми това дете беше важно. И искано", изповяда се синеоката актриса.



Теодора признава още, че не ревнува съпруга си Стефан от жени, а ревнува бясно от ситуации, които мъжът є е предпочел да сподели с друг, а не с нея.

Младата актриса, която се е заела да покори Италия, не скрива, че понякога е истерична. "Понякога се предавам и отказвам да се боря за нещо важно”.

източник: "Монитор"