Кой ще наследи Лили Иванова, за която се говори, че е една от най-богатите певици?, пита "Уикенд".

Последното между другото се дължи на факта, че нейната кариера продължава почти 50 години, през които тя е отдадена само и единствено на своята работа.

Иванова е известна, че се пазари за най-високите хонорари и че е голяма спестовница.

Свидетели на екзотичната случка как певицата брои пари при получаване на хонорара си разказват, че гласовитата дама плюнчела пръсти, за да не пропусне някоя банкнота и че прибирала сумата заедно със стотинките.

Звездата на естрадата в момента не е омъжена, няма преки наследници, така че един ден имотите ще отидат в нейните племенници.

Сестра й Магда, по-голяма от нея, има две дъщери. Лили Иванова притежава апартаменти във Варна и София, както и подарен й такъв за рекламна цел в баровски комплекс.

Никой обаче досега не е поставял въпроса кой ще наследи изпълнителските права на Лиленце-Пиленце.

Предполага се, че поне 10 песни ще я надживеят, които ще бъдат обект на непрекъснато преиздаване. Отчисленията за тях все пак трябва да постъпват в нечий джоб.

Осведомени твърдят, че Лили Иванова вече е избрала такъв човек. Вярна на принципа, че роднини се търпят, приятели се избират, певицата смятала да завещае творчеството си на свой истински съратник.

Такова "вярно куче" тя имала в лицето на своя озвучител Ангел Попов.

В неговото студио били всички 500 записа на звездата, с които той щял да разполага вовеки.

Преди години Иванова смятала да ги завещае на Драго Чая, но след раздялята им решила, че ще ги остави на Ачо, както е известен озвучителят й.