Един от хитовете през последните няколко месеца е дуетното парче на Люси и Слави Трифонов "По ръба". Слушателите на радио "Сигнал плюс" преди време избраха песента за хит на седмицата, а в "50-те най..." "По ръба" се движи все в челните позиции.

Люси споделя в интервю за Signal.bg, че е била приятно изненадана от успеха на това парче и дори се е обаждала на колегите си от "Ку-Ку Бенд", за да им съобщи за големия интерес към песента. "Много се зарадвах, когато чух, че бяхме хит на седмицата и вървим нагоре. Не го очаквах да се случи така бързо" - казва тя.

"На всяко мое участие изпълнявам това парче. Два пъти на вечер го пея, задължително. Харесват го много хората" - с усмивка споделя певицата.

Брюнетката разкри, че ще има нов солов сингъл най-рано след турнето на "Шоуто на Слави" в САЩ, което е планувано за септември и октомври тази година.

За момента проектът й с балканска звезда отпада, защото спред музикалния продуцент на победителката в "Стани попфолк звезда" е по-добре за нея да се представи със самостоятелна песен, но не и балада. "Баладите по-трудно се възприемат от хората, поне в България е така" - на мнение е певицата.

Спас и Лора - композитор и текстописка, които също участваха в конкурса на "Шоуто на Слави", са идеалния творчески тандем за Люси и на нея й се иска да продължат да работят заедно за нови песни.