Авторът на книгата „22 истории със звезди“ Светослав Пинтев засне кадри с актрисата Елена Петрова, които изпрати като свое предложение за участие в глобалния филм, продуциран от режисьора на „Гладиатор“ и „Робин Худ“ Ридли Скот.

Журналистът издебна героинята си в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“, докато актрисата разговаряше по телефона с друга звезда от сериала на bTV „Стъклен дом” – Радина Кържилова, а камерата на Пинтев заработи без предупреждение. Той обясни на Елена, че иска да я представи като героиня на „22 истории със звезди” на Ридли Скот и на носителя на „Оскар“ Кевин Макдоналд, който ще е режисьор на пълнометражния документален филм „Живот в един ден“ (Life in a Day). Кевин Макдоналд сглобява кадрите, за да оформи цялостната кинотворба, чиято световна премиера е насрочена за 2011 г. „Надяваме се да видим Елена и други българи във вашите филми.

Ние сме от малка страна в Европа и ще се опитаме да ви разкажем накратко какво се случва у нас през призмата на книгата ми „22 истории със звезди” и продължението й, което започва с тези кадри. Тук почти всички се чувстваме звезди, защото сме нация от твърде ярки индивидуалности. Като започнеш от премиера Бойко Борисов, минеш през един от най-известните ни телевизионни водещи Слави Трифонов, та стигнеш до всеки от нас. Затова искаме да ви покажем българите от новото време – с техните таланти, странности и недостатъци. По случайност започнах да пиша втората си книга за тях точно на 24 юли, датата, на която трябва да са заснети предоставените материали за филмовия експеримент.

Ето защо реших да заснема тези кадри“, се обръща към холивудските режисьори българският журналист. Пред камерата на Светослав Пинтев Елена Петрова разказа за снимките на „Стъклен дом“ и за това какво мисли за слуховете за себе си в „жълтите вестници“. Част от кадрите ще се използват и за друг проект на Пинтев. В подготвения от него клип за Ридли Скот място е намерила и една сватба а ла Костурица в центъра на София.

Книгата „22 истории за звезди“ от месеци се разпространява в търговската мрежа. Голяма част от героите на Пинтев вече са запознати с нейното съдържание. Премиерът Бойко Борисов получи книгата по куриер в деня на нейното излизане. Слави Трифонов – чрез сценариста си Иво Сиромахов, а Евгени Димитров - Маестрото лично от автора. Евгения Калканджиева също се сдоби с екземпляр по време на премиерата и получи посвещение от автора. Председателят на СЕМ Георги Лозанов поздрави Светослав Пинтев за книгата, в която има история и за неговия приятел, легендарния каскадьор Биби Рашев. Сред читателите са още: Росен Петров, Евтим Милошев, Нико Тупарев, Димитър Митовски, продуцентите на „Дзифт“ и „Love net“ .