Когато трупате тен гримът трябва да бъде минимален и да извършва не само декоративна, но и защитна функция. Отивайки на плаж, не използвайте мазни кремове, моливи и сенки, те могат да провокират изгаряне на кожата.

Сенките е най-добре да бъдат на суха основа, спиралата да е водоустойчива, а червилото - със слънцезащитни свойсва и хидратиращ ефект. Най-добрият вариант ще бъде гланц за устни или просто вазелин. Сенките е добре да бъдат в естествени нюанси, защото ярките ще изглеждат вулгарно.

Не е нужно за плажа да използвате пудра или основа. По-добре нанесете на лицето слънцезащитни средства, за да го предпазят от ултравиолетовите лъчи и изгаряне.

Ако се занимавате със спорт, трябва да махнете грима, иначе по време на тренировката той ще се разтече. Ако пък имате намерение да тренирате на улицата, всеи път преди занимание нанасяйте крем с висок UV фактор. Трябва да се откажете от мазните кремове, защото кожата прегрява. След тренировка непременно отстранете потта и мръсотията от лицето, а след това нанесете хидратиращ крем.