Драмата между Оксана Григориева и Мел Гибсън, която отскоро е основна тема за таблоидите, разбуни и духовете в Калифорния.

Губернаторът на щата Арнолд Шварценегер се пошегува открито с актьора от „Смело сърце” в последното си изявление, в което казва, че ако добрата новина е, че специалистите са успели да запушат теча от петролния разлив, то все още не се е намерил някой, който да запуши устата на Мел Гибсън.

Междувременно стана ясно, че към руската певица Оксана също са повдигнати обвинения за изнудване. Оказа се, че тя искала от Мел Гибсън сума в размер на 10 млн. долара, за да не показва на медиите касетите, от които става ясно как точно се държи доскорошният й любим с нея и детето им. Явно обаче на Мел му се е досвидяла тлъстата сума, тъй като част от записите, в които той нарича Оксана "златотърсачка", вече изтекоха в интернет пространството.

Това накара експерти от филмовия бранш да предположат, че в създалата се ситуация нито един сериозен продуцент не би наел Гибсън за своя продукция, освен ако не се окаже, че обвиненията на Оксана са безпочвени.

Драмата в личния живот на Мел Гибсън разстрои освен фенките му и Бритни Спиърс, която преживявала много тежко клеветите по адрес на синеокия актьор. Тя даже наскоро му се обадила и му казала, че го подкрепя във всичко и че винаги може да разчита на нея.