Водещият "Нека говорят" по bTV Росен Петров не възнамерява да покани доскорошния си шеф Слави Трифонов на своя рожден ден, твърди столичен седмичник.

На 24 юли бившият сценарист от “Шоуто на Слави” има юбилей и ще навърши 40 години. В събота той обмисля да вдигне грандиозен купон, на който ще покани много приятели, колеги, роднини, и познати въпреки поверието, че празнуването на този юбилей носи нещастие.

Петров вече е ангажирал изискан ресторант. В поканите за празненствата обаче не фигурира името на Слави Трифонов. Петров обяснил пред приятели, че не иска да има вече нищо общо с Дългия, откакто пътищата им се разделиха. Той обаче ще покани някои от настоящите сценаристи в шоуто, което може още повече да разгневи родения в Плевен бизнесмен.

Гологлавият шоумен дори се заканил, че ще уволни всеки, ако разбере, че се е веснал на купона на бившия му авер, пише БЛИЦ.

Водещият на “Нека говорят” реши да напусне екипа на Слави преди 2 години. Заедно с това той се махна от продуцентската къща “Седем осми”, където беше съсобственик заедно с Трифонов. Официалната версия за раздялата тогава бе, че Петров ще търси възможност за самостоятелна изява.

Обществена тайна е обаче, че Слави и Росен се скарали жестоко въпреки 10-годишната им съвместна работа. Оттогава двамата почти не си говорят. Неведнъж Росен е споделял, че Дългия се държи като абсолютен диктатор с подопечните си.

Пословичен беше случаят с Бойко Борисов. По време на скандала със Слави премиерът обясни, че Дългия е искал 50% от ГЕРБ. Това той направи именно в ефира на “Нека говорят”, където изясни отношенията си с някогашния свой приятел. Тогава Петров опита да се държи като арбитър в спора, но въпреки това даде сервилно рамо на премиера. Пък и според признанието на министър-председателя Петров е присъствал на срещата му със Слави, на която е трябвало да се сключи скандалната сделка.

В момента Росен Петров държи продуцентската къща “Медиа таймс”, като засега се радва на сериозен успех, коментира още БЛИЦ.