„Тялото ми е много важно за мен и се радвам, че родителите ми са ме дарили с красота. Красотата е сила. Аз разбирам това и не се притеснявам да използвам това свое оръжие”, заяви 45-годишната Моника Белучи, която все още е смятана за една от най-красивите жени в света.

Без да се прави на излишно скромна, съпругата на Венсан Касел сподели, че обича да получава комплименти за външния си вид и й доставя удоволствие фактът, че мъжете се възбуждат, като я гледат. „Въобще да си красива, е дяволски удобно”, категорична е Белучи.

Италианската актриса, която покори не само европейското, но и холивудското кино, разкри, че не прави нищо особено, за да поддържа красотата си:



„В моя случай става дума за гени. Не правя нищо особено. Само се старая да не ям всякакви боклуци и да се наспивам. И, естествено, нищо не прави жената толкова красива, колкото правилно подбраната дреха.”

Тя допълни, че никога нямало да се подложи на пластична операция: „Изобщо не бива да се страхуваме, че остаряваме. Жена, която се притеснява от годините си, бързо прибягва до пластичната хирургия, неподходящи дрехи и т.н. А това само още по-силно подчертава годините й и съжалението по отминалата младост.”