След слуховете за анулиране на новия епизод от сагата за Джеймс Бонд в последните месеци, ето че вече е и официално – MGM обяви, че предвиденият 23-ти филм от поредицата пада от екран.

Причината е добре позната – навремето великото филмово студио, което държи правата на франчайза (Мetro Goldwin Meyer) се намира буквално във финансов колапс, тъй като има дългове в размер на… 3,7 милиарда долара.

Компанията е на ръба на банкрута, а надеждите за нов собственик “умират” с всеки изминал ден, след като и тримата евентуални купувачи – Time Warner, News Corp. и Lionsgate оттеглиха офертите си.

Новината за анулирането на филма бе потвърдена и от EON Productions, която трябваше да подпомогне финансово реализацията му, както и от главните действащи лица – режисьора Сам Мендес (Sam Mendes), сценариста Питър Морган и звездата в каста – Даниел Крейг (Daniel Craig).

Припомняме ви, че в разрухата огън наляха и сериозните слухове за би- или хомосексуалността на последния Джеймс Бонд.

Поклонниците на най-популярната сага за неуловимия “агент 007″ са били шокирани от новините около личния живот на актьора.

Крейг, който изигра Джеймс Бонд във филмите „Казино Роял” и „Спектър на утехата” бил засечен от папараци в популярния гей- бар Roosterfish във Венис, Калифорния.

Според изданията, той е бил придружаван от симпатичен млад мъж. “Те изглеждаха като всяка една двойка гейове”, пишат таблоидите.

Новината за нетрадиционните сексуални наклонности на „Джеймс Бонд” е потресла хората. Съобщава се, че в много кинокомпании имат намерение да преразгледат сключените договори с актьора, който си е позволил толкова откровено демонстриране на наклонностите си.

Пикантност на скандала придава и факта, че Крейг е женен и има 18- годишна дъщеря.