Марая Кери публично оповести, че ще създава партия на дебеланките, информира hollywood.com. Мими не одобрява отношението на обществото към дамите с пухкави форми. „Каква е тази работа. Ако си се родила с малко по­ едра физика и веднага започват да ти броят паласките.

Защо така? Разберете, хора, този свят има нужда и от пухкави дами. Иначе на мъжете ще им бъде скучно", отсякла своенравната Марая. Тя дори казала,че наема специален адвокат, който ще следи кога и в какви количества медиите си позволяват да є намекват, че е прекалила с хапването. Звездата допълнила, че дали ще изглежда добре или не си е нейна работа.

„Затова реших да направя структури на организация, която да защитава дамите с по-пухкави форми. Първо ще е тук, в Америка. А после и в останалите страни. Ще се боря правата на тези жени да бъдат защитени и със закон. И ще ангажирам конгресмени, които да застаната зад тази благородна кауза. Когато съм по-пълна, не мога да си намеря дрехи из магазините. А останалите дебеланки?! Това си е жива дискриминация", допълва изказването си певицата.