Вчерашният гей парад мина като песен - пъстро и весело, с шалчета, с музика и с танци. Събитието бе под мотото "Обичай равенството, прегърни разнообразието" и бе съпроводено от цветна музикална платформа с танцьори и музиканти.

Без стълкновения, без ексцесии. Е, тук-таме медиите съобщават за няколко жеста с ръце и комбинация от три пръста, с преобладаващ среден, но това е общо взето.

И като се замислим, май по-настървените коментари и словесни изхвърляния бяха преди, а не след проявата. Самото очакване на парада на хората, демонстриращи сексуалните си предпочитания бе доста по-полемично, отколкото отзивите след това. Интересно е да отбележим, че дори Азис, който открай време е "прегърнал разнообразието" и това му носи успех и досега, е на мнение, че няма смисъл хората да демонстрират своята сексуалност на един гей парад.

"На кому е нужна тази демонстрация? Моето е шоубизнес. Не бъркайте Лом с Лондон по никакъв начин. Това е шоубизнес, аз с това си изкарвам хляба, аз така работя - по този начин. Аз не го правя, защото ей така ми щукна да легна с Коце в едно легло. Не, аз просто се опитвам да се задържа на музикалния пазар. Опитвам се да бъда сред първите" - каза Азис в ефира на bTV ден преди цветното шествие да се разходи из София.

"Все повече дискотеки и клубове фалират, но частните партита, на които аз се изявявам станаха много повече" - радва се Азис на продължаващия интерес към него и песните му.

източник: