Винаги провокиращият Хю Лори, който влиза в кожата на ексцентричния доктор, наскоро приключи снимките на финалния епизод на шести сезон на медицинския сериал. И хвърли бомба за феновете на шоуто “Америкън айдъл”.

Той бил склонен да замени Саймън Коуел, който сега е лицето на рулетката за издирване на млади изпълнители. Това сподели самият Лори в интервю за американската преса.

Заместникът на титуляра в “Айдъла” се очаква да бъде обявен това лято според думите на Кевин Райли, президент на телевизията, която излъчва шоуто - “Фокс”. Самият Хю е не само британец, но е и талантлив музикант, който свири на различни инструменти.

Междувременно актьорът призна, че не е сигурен колко още ще продължи медицинската драма “Д-р Хаус”. Той заяви, че сегашният му договор изтича в края на седмия сезон.

“Надявам се, че ще разберем кога е дошъл точният момент да сложим край на сериала”, казва Лори пред списание “Ентъртейнмънт уикли”.

И признава, че не обича да се притеснява предварително за бъдещето си: “Имам мозък като на хамстер и не мога да мисля в по-далечен период от днешния следобед.”

Следващата седмица по Нова тв започва шестият сезон на “Д-р Хаус”.

Седмият сезон на сериала трябва да се появи в САЩ по-късно тази година. После, доколкото слънцето залязва на Запад, ще ни огрее и нас.