Връзката на принц Хари с Челси Дейви е в сериозна опасност след като тя решила да напусне Великобритания и да се върне в Южна Африка.

Двамата са заедно от 2004 г. и са изправени пред голямо предизвикателство да запазят връзката си, въпреки че през по-голямата част от годината са на 6000 мили един от друг, разкриват техни приятели.

През септември м. г. 24-годишната Челси се отказала от плановете си да започне работа в лондонската адвокатска кантора Allen & Overy и предпочела да работи като адвокат в Южна Африка. След шестмесечна раздяла неотдавна двамата се събраха отново и през уикендите Хари живее в апартамента на приятелката си за 1,65 милиона паунда в Белгравия.

Но помежду им отново се появили проблеми заради нежеланието на Челси да остава все на второ място след военните и кралските задължения на принца. Освен това тя не можела да свикне с времето на Острова.

Двамата не са се срещали тази седмица, тъй като Хари изпълнява ангажименти в Африка с брат си Уилям, а Челси беше засечена да се забавлява с конни състезания. По-рано този месец двамата се скарали заради желанието й да се върне в Южна Африка и се появиха информации, че Челси прекратила връзката им. Но добре осведомен източник, близък до двойката, отрече слуховете. "Вярно е, че Челси се връща в Южна Африка, но те не са разделени. Все още са заедно", заяви източникът.