Крие ли данъци Слави Трифонов? А пере ли пари? Тези въпроси е поставила партия “Атака” пред парламентарната комисия за борба с корупцията в сигнал, научи “24 часа”.

В него депутатът Борислав Стоянов описва сложна схема от прехвърляне на фирми. Твърди се, че неправомерно са начислени амортизационни отчисления за 1,760 млн. лв. годишно, а това намалява облагаемата основа за данъците.

“Фирмата му е офшорна и от години не плаща всичките си данъци”, заяви и Волен Сидеров, лидер на “Атака”.

“Нека да проверяват. Въпреки че това е работа на данъчните, а не на “Атака”. Ние сме нормална фирма, изкарваме парите си пред всички - по телевизията, а и всяка година ни проверяват, коментира Иво Сиромахов, сценарист на шоуто. Хубаво ще е да проверят и откъде са парите на партиите и дали плащат данъци върху тях. Не вярвам това да се случи”, допълни Сиромахов.

Слави Трифонов не отговаряше на телефона си. Той почива два дни, тъй като концертът “Македония” е на запис. Председателят на комисията за борба с корупцията Димо Гяуров потвърди, че такъв сигнал е получен на 11 юни.

Подписан е от депутата Борислав Стоянов.Гяуров уточни, че тепърва с колегите ще решават дали да се занимаят с него.Причината е, че по принцип комисията се занимава със съмнения за корупция и конфликт на интереси при висшите държавни служители."Не е редно ние да ставаме пощенска кутия. В крайна сметка, когато някой разполага с данни за нарушения, би трябвало директно да ги предостави на прокуратурата или МВР", обясни Гяуров.

Той все пак добави, че комисията ще разгледа сигнала, тъй като е много пространен и съдържа доста документи.

изтоник: 24 часа, Калина Влайкова