Един от най-красивите и търсени наши топмодели, носителката на титлата „Мис България 2005" Росица Иванова, е решила да се ориентира към друга професия, която пак е свързана с модата, научи „Монитор" от самата нея.

Засега тя няма да разочарова почитателите си и да слиза от подиума, но твърдо е решила да намери мястото си и под слънцето на дизайнерите. В момента чернокосата русенка с лазурносини очи се е затворила в апартамента си и рисува по цели дни и нощи - пейзажи, натюрморти, скици на хора в различни ситуации, модели за дрехи.

Причината е, че Росица Иванова упорито се стяга да кандидатства специалност „Мода" в Националната художествена академия в средата на юли и като е изхвърлила от живота си почти всичко останало. Участва само в най-важните ревюта, а през останалото време е сама с моливите, гумите, боите и четките.

„ Наистина рисувам непрекъснато. Пускам си класическа или друга приятна музика и започвам. Все повече се уверявам какво огромно значение имат детайлите. Ходя на уроци при няколко преподаватели, защото наистина съм амбицирана да успея, въпреки че рисувам сравнително отскоро. Казват, че имам талант. Много рядко ми остава време да излизам с приятелки, но пък е много по-приятно да отидеш някъде, когато си работил толкова много", призна пред „Монитор" манекенката по време на една от редките си почивки.