Ейми Уайнхаус се надява да се преквалифицира от певица в актриса. Госпожица „Rehab" дори се е записала на уроци по актьорско майсторство, които да й помогнат в холивудската й мечта, пише stand.bg.

„Ейми доста се е амбицирала и усилено ходи на лекции в лондонското Central School of Speech and Drama", заяви близък на звездата пред Daily Star.

Според запознати вманиачаването на Уайнхаус по актьорската професия се дължи най-вече на обожанието й спрямо един от най-големите секссимволи на XX век - Мерилин Монро.

„Ейми не спира да говори за Монро. Тя е тотално обсебена от нейния образ. Дори обмисля дали да не прибегне към русото, така че да бъде поне малко по-близо до образа на Мерилин", сподели близък на певицата.

Любопитен факт е, че по време на престоя си в рехабилитация през 2008 г. ексцентричната дама не спира да гледа филмите на русата изкусителка от средата на изминалия век.

„Едно от нещата, които наистина я извадиха от дупката, бяха филмите на Мерилин. Ейми обожава „Някои го предпочитат горещо", а за любовта й към Мерилин дори думите бледнеят", разказа бащата на певицата Мич Уайнхаус.

Докато преследва мечтата си да бъде истинска актриса, британската изпълнителка работи усилено и по нов материал за следващ албум. Той ще е първи за Ейми от 2006 г. насам, когато се появи касоразбивачът „Back to Black". Новото заглавие се очаква да бъде пуснато в продажба в средата на декември.