Всеки знае, че актьорът Уил Смит е добър, любител на забавленията, но синът му Джейдън твърди, че той е повече от това. Той е луд!

11-годишният Джейдън играе в “Карате Кид“, който излиза по екраните в САЩ в петък като римейк на едноименния култов филм от 1984 за възрастен майстор на бойни изкуства, който обучава момче как да се защитава сам от побойниците в училщния двор.

Идеята за новата версия на филма със сина му в главната роля е рожба на звездата на “Хенкок“ Уил Смит и първоначално семейството се отнася скептично към нея, споделя Джейдън.

“На баща ми му хрумна идеята, а всички вкъщи знаят, че баща ми е малко луд, ОК? Той е много луд! Но когато каза това, ние реагирахме с нещо като “Сигурен ли си?“ и след това нещо като “Добре, ще те изслушаме, защото ти си мъжът“, заяви Джейдън.

Всъщност 41-годишният Смит е снимал двете си деца от съпругата си Джейда Пинкет Смит във филми. Джейдън игра с баща си в драмата от 2006 "The Pursuit of Happyness", а 9-годишната дъщеря Уилоу имаше роля във филма на Смит “Аз съм легенда“.

В “Карате Кид“ обаче Джейдън е сам в ролята на звездата, докато майка му и баща му са в ролята на процуденти. В оригиналната версия от 1984 на Ралф Макио “Карате Кид“ е като риба на сухо в ролята на ново момче от Ню Джърси, преместило се да живее в град в Калифорния.

Римейкът показва Джейдън Дре Паркър като не само новото момче в града, но и като новодошъл в страната след като той и майка му се местят от Детройт в Китай. И в двете версии водещият герой превръща в противник побойника в класа и трябва да се научи как да го победи.

източник: БГНЕС