Героинята на Диана Любенова от мегапродукцията "Конан" „намери смъртта си" на галера в сряда край Каварна, научи "Монитор". От началото на седмицата там се водят морски кървави битки, варвари превземат дървена галера и посичат всеки, който се осмели да се противопостави.

В неделя в Каварна пристигна снимачният екип на режисьора Маркус Ниспел, наброяващ 300 човека. Всички са настанени в хотели край морето. Мястото на екшъна е каварненският плаж, а гъста охрана не дава пиле да припари край терена. Продуцентите от "Ню Бояна Филм продакшън" са категорични, че снимките ще се правят в пълна конфиденциалност. Ролята на великия воин и пират Конан се изпълнява от Джейсън Момоа, а работата по филма в България започна от 15 март.

Това е второто идване на екипа в Каварненско. В края на април част от сцените се снимаха и край село Българево.

"Кинаджиите пристигнаха с пълно оборудване, докараха си дори столова, подвижни бани и тоалетни", разказа кметът на селото Георги Георгиев. Специална охрана оградила терена и не давала никой да припари до актьорите. Американците поискали

100-тонен кран, за да вдигнат декорите

После целият каменен бряг бил посипан с пясък. Екипът построил на брега на морето гигантска снимачна площадка, която представлявала търговска улица, дълга 1 км. По нея колоритни продавачи предлагали огромни количества банани, мандарини, дини, пъпеши и сушена риба. За статисти били наети 60 човека от Каварна. Като приключили кадрите, всички местни, участвали в екшъна, били почерпени с плодовете и зеленчуците от мащабната борса.

За снимките през тази седмица екипът на "Конан" е наел нови 10 статисти от Каварна. Според източници на вестника надницата им е по 30 лева. Отделно от това американците наели и общи работници от Бюрото по труда, като им плащали по 50 лева дневно.

Сраженията в баталните сцени се водят в 23-метрова галера, наета и докарана от Варна. Според участници в кадрите работният ден продължава около 12 часа. Край Каварна снимките продължават до събота.
.