Сър Елтън Джон ще пристигне в София на път от концерта си в Букурещ, за да продължи световното си турне под наслов Rocket Man - The Greatest Hits Live.

Потвърдено е участието на бенда му - Дейви Джонстън (китара) и Найджъл Олсън (барабани). Макар стриктно да следват своя динамичен график с почти ежедневни концерти, музикантите се вълнуват най-много от участия, които ги срещат с публиката за първи път в дадена страна. Такова място за тях е България. Китаристът и барабанистът се радват да бъдат хедлайнери на подобен престижен музикален фестивал като „Арена Музика 2010".

Девето издание ще бъде открито с концерта на Боб Дилън в зала 1 на НДК точно десет дни преди шоуто на сър Елтън в София. Знаменитият поп идол ще пее и свири на роял на стадион „Локомотив" на 13 юни.

Скоро ще станат ясни и най-любопитните капризи около организацията и посрещането на изпълнителите.

Британският виртуозен пианист, който в края на март навърши 63 години, е един от най-скъпо платените артисти на планетата. Добър пример за това е хонорарът, който американската телевизия FOX му предлага за участието му като жури в предстоящия десети сезон на Music Idol в САЩ.

На бляскавото парти на списание „Тайм", събрало преди седмица стоте най-влиятелни личности в света, Елтън и продуцентите на музикалното шоу са обсъждали сумата от над 22 млн. долара. Такъв е хонорарът на напусналия Music Idol музикален съдия Саймън Коуъл, чието място Елтън Джон трябва да заеме в новия сезон на шоуто.