Още 10 730 долара са необходими за лечението на Петър Гюзелев - китарист на легендарната група "Щурците", каза в ефира на btv Кирил Маричков - колега на Пепи.

Преди няколко дни стана ясно, че Гюзелев трябва да се подложи на операция за отстраняване на доброкачествени туморни образувания в мозъка, пише "Монитор".

Той дълго време е крил от близките и приятелите си, че се нуждае от средства за операцията и дори успял по неизвестни начини да събере по-голямата част от сумата, която му е нужна - около 100 000 долара.

"Той беше събрал цялата сума, но му пратиха някаква допълнителна сметка, в която се оказа, че всъщност сумата е по-голяма. И той се притесни и чак тогава ни сподели на нас останалите", обясни Кирил Маричков.

Дори след като споделя с приятелите си, Гюзелев дълго време отказва да потърси помощ публично, но в крайна сметка бива склонен от близките си, които го убеждават, че не бива да позволява малката сума, която му е останала (в сравнение с вече събраната), да му попречи да се оперира. В края на май Пепи Гюзелев заминава за Лос Анджелис за операция и се надява скоро да се върне, за да довърши всичко, което е започнал. 

"Минимум 20 дена, максимум един месец. Много силно се надявам да не е повече. И силно се надявам да се върна така, както ме виждате. Има 10%, в които човек може да не се върне, т.е. върви в една посока и остава там. Не се тревожа. Аз съм на 65 години, скоро ще ги навърша. Добра годишнина. Минал съм по много голям път, срещнал съм и познавам много хора", каза китаристът.

Кирил Маричков обясни, че болестта на Гюзелев ни най-малко не е повлияла на свиренето му и той ще бъде на сцената с групата си съвсем скоро - на 21 май, на концерт в Пазарджик. Концертът е на площада в града и ще бъде безплатен "Ще му помогнат с това, че му ръкопляскат и го поддържат", каза Кирил Маричков.

Щурците ще гостуват и в Ямбол на 24 май за грандиозен рок концерт на централния площад в града.

Групата не е гостувала в града повече от 20 години, всички очакват концерта с нетърпение и са настроени за незабравимо музикално преживяване. За най-големите фенове и меломани ще се предлагат дискове с албума Антология, както и последният албум на групата – На прага на сърцето. Всички закупили диск ще получат специален плакат подарък с автографи.

Който иска да помогне на Пепи Гюзелев, може да го направи на банкова сметка:

BG41 PRCB 9230 1030 6453 17