12 от най-утвърдените и популярни манекенки от модна агенция ЕС лайн Моделс, сред които Face of Bulgaria Камелия Янкова, Лейди България -Цвети Разложка, Ива Атанасова, Гери Дончева, мис Вселена-Галена Димова и други, ще връчат статуетките по време на годишните музикални награди на ТВ ”Балканикa”

Осъзнавайки своята мисия да бъде своеобразен мост на Балканите в музикално и културно отношение, БАЛКАНИКА МЮЗИК ТЕЛЕВИЖЪН организира през 2010 година първите в историята на Балканския полуостров БАЛКАНСКИ МУЗИКАЛНИ НАГРАДИ, които ще се провеждат ежегодно.

Проектът има за цел да обедини елита на балканския музикален шоубизнес и да наложи форума като най-престижното музикално събитие за изява на балканските изпълнители, продуценти и творци.

Балканските музикални награди се раздават в шест категории, както следва:

-  “Песен на Балканите за 2009”
-  “Изпълнител на Балканите за 2009 г.”
-  “Изпълнителка на Балканите за 2009 г.”
-  “Дует/група на Балканите за 2009 г.”
-  “Видеоклип на Балканите за 2009 г.
-  Награда за принос към развитието и популяризирането на музиката от Балканите.

Категорията “Песен на Балканите” има единадесет подкатегории – по една песен-победителка от всяка балканска държава.

Балканските държави-участнички са: Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Македония, Хърватия, Черна гора.

Церемонията по награждаването ще се състои на 16 май 2010 г. от 21.00 ч.на пл. Ал. Батенберг, когато всяка песен-победителка ще бъде представена на живо, а телефонните линии отново ще бъдат отворени за СМС гласуване и така милионите зрители на Балканите ще изберат “Песен на Балканите за 2009 г.”.

Церемонията ще се излъчва директно в ефира на Балканика мюзик телевижън, както и от медийните партньори на събитието, както следва: БНТ 1 за България; Pink за Сърбия, Pink М за Черна гора, Pink BH за Босна и Херцеговина; TV Klan за Албания, А1 за Македония; TVR 3 за Румъния, Net TV за Словения; Narodna TV за Хърватска.