След 4 смазващи сингъла от дебютния й албум от 2008 с продажби от над 5 милиона копия One of the Boys, два пъти номинираната за Grammy певица и автор на песни Katy Perry се завръща, за да ни отвее със своя съвсем нов сингъл “California Gurls”. Сингълът от днес атакува радио ефира и е достъпен за дигитална продажба по целия свят. Слушайте парчето първо по The Voice!

Неустоим, заразен, вдъхновяващ, с “California Gurls” Katy ни осигурява абсолютния химн на лятото! Новият трак е свежо продължение на умно закачливия звук на Perry и идва след нейните номер 1 чарт разбивачи “I Kissed A Girl”, “Hot N Cold” и “Waking Up In Vegas” от One of the Boys.

Родената в Санта Барбара Perry се вдъхновява да напише “California Gurls”, докато зяпа приятелите си да полудяват на парти на парчето на Jay-Z, поздрав към Ню Йорк, “Empire State of Mind.” “Всички танцуваха с питие в ръка и си помислих ‘Не сме в Ню Йорк, ние сме в Ел Ей! Ами Калифорния? Ами всички приятелчета от тук, с джинчето и тоника, палмичките и тенчето?, разказва Perry.

“Реших, че трябва да го направя. Искам хората да си купят билет за Калифорния в момента, в който чуят парчето!” И защото фактически не е много редно да се напише парче, в което да се пее за джин и тоник без Snoop Dogg, Perry се свързва с рап иконата, който се включва с неподражаемите си вокали в “California Gurls.” “Мислехме, че ще е просто супер яко и ще даде на песента ново измерение.”, казва тя. “Snoop е самият Уест Коуст.”

“California Gurls” е просто хапка, за да предвкусим онова, което предстои, когато Katy издаде своя съвсем нов албум Teenage Dream, който ще излезе от Capitol Records на 24 август в Щатите и Канада и на 30 август в целия останал свят, включително и България. На нашия музикален пазар албумът ще бъде издаден от Анимато Мюзик.

Албумът идва след блокбъстър дебюта на Perry One of the Boys, който стана платинен в Щатите и продаде над 5 милиона копия по целия свят. От него излязоха 4 умопомрачителни сингъла, включително “I Kissed A Girl” и “Hot N Cold” (и двата с продажби от над 8 милиона копия в Щатите), “Thinking of You” (No. 1 по еърплей в 5 държави) и “Waking Up in Vegas” (2.3 милиона продадени копия в САЩ и номер 1 по еърплей в 5 държави). Perry е продала над 22 милиона копия от своите сингли, дигитални тракове и мобилни продукти по целия свят.

Успехът на Katy я направи една от най-обсъжданите нови артисти в последните две години. След като експлоадира на сцената през 2008 с “Ur So Gay” и турнето Vans Warped, тя се появи на корицата на 12 национални списания в САЩ (включително Seventeen, Cosmopolitan, Glamour, Nylon, Complex, Paper, Lucky, Out и Billboard) и безкраен брой международни издания, направи разпродадено световно хедлайн турне в 50 града, участва в национални сутрешни и късни ток шоута (включително The Today Show, American Idol, So You Think You Can Dance?, Ellen, The CBS Early Show, The Tonight Show with Jay Leno и Chelsea Lately в Щатите и Later with Jools Holland (Обединеното кралство), Taratata (Франция), Echo Awards (Германия) и още много), както и NBC’s New Year’s Eve with Carson Daly. Тя е връчвала награди (и, разбира се, получавала) на Nickelodeon Kids Choice Awards, участвала е на 2010 Grammy Awards (когато “Hot N Cold” беше номинирано за “Best Female Pop Vocal Performance”) и е имала изпълнение на Grammy церемонията през 2009, когато беше номинирана в същата категория с “I Kissed A Girl.”

Напоследък Perry се появи като жури в American Idol и беше избрана за един от “Най-красивите хора” на 2010 според People Magazine, според Entertainment Weekly е и едно от най-големите имена в шоубизнеса (Entertainers of the Year), влезе и в селкцията на Esquire за Жените, които обичаме (Women We Love), а през 2008 читателите на Rolling Stone я избраха за Най-добър нов артист. Тя също така е била водещ и изпълнител два пъти на EMA на MTV.

Чакайте още новини за “California Gurls” и Teenage Dream!!!