- Ирина, изглеждаш страхотно и се изкушавам да те питам за отношението ти към пластичните операции, които станаха особено популярни в артистичните среди и у нас?

- Нямам пластични операции и не смятам да правя, но да не се заричам. Знам поговорката "Никога не казвай никога". Като гледам резултата върху лицето на някои дами, той определено не ми харесва. Дали грешката е на клиентката, която иска нещо, което е непостижимо и не е за нея, или е на лекаря, който се е опитал да се съобрази с прищевките й, не знам. Бих се подложила на термаж - дълбоко стимулиране на колагена със специални лъчи. Той обновява и опъва кожата. Много западни звезди предпочитат тази процедура. С нея без операция се постига същия лифтинг ефект. Прави се на 2 години веднъж и има продължителен ефект. Засега през 6-8 месеца слагам филъри, които подхранват лицето.

- Как поддържаш фигурата си - на диети ли разчиташ или на спорт?

- Спортувам. Грижа се ежедневно за формата и вида си, а когато имам повече сценични изяви, както сега ми предстоят много участия покрай издаването на албума "Копринена жена", зачестявам тренировките. Ходя на най-новите процедури за стягане тяло - така наречената хипокситерапия. Ползвам 2 уреда. Влизам в един стегнат гумен костюм, който работи на принципа на вендузите. Другият уред е като барокамера - влизаш до кръста и в нея въртиш колело. Харесва ми, защото не натоварва - пълен релакс.

Избрах хипокси, защото дава бърз и категоричен резултат за намаляване на обема и стягането на бедрата и на цялото тяло. Намалих обиколките си 3 сантиметра, което за мен е много. Защото аз по принцип спортувам редовно.

Ходя на фитнес 2 пъти седмично, защото той дава друг тонус на мускула и го стяга. Мисля, че максималният ефект е в съчетание с хипокситерапията.

- Пробвала ли си други моделиращи тялото уреди и техники?

- Пробвала съм Вела шейп, LPG и каквото още се сетите. Много съм любопитна за тези новости и след като се информирам, пробвам. Търся най-добрия ефект за мен. Дори за лекарите съм малко досадна - непрекъснато ги разпитвам, но не сядам, без да съм максимално информирана.

- Каква козметика ползваш?

- Разчитам на добра и качествена козметика. Ползвам La Roche posay, Shiseido и японската марка Kanedo, която я няма у нас. Най-случайно си открих едно българско почистващо мляко с розова вода, което е много добро. Прави кожата ми нежна и гладка.

източник: "Монитор"