Брад Пит и Джим Кери спечелиха награди за присъствие в интернет, предаде АП. Те са сред тазгодишните получатели на призовете “Уебис”, които се смятат за “интернет Оскари” и се дават ежегодно на авторите на най-добрите сайтове в мрежата.

Във всяка категория се дават два приза - единият е за избора на журито, а другият е за сайт, избран чрез гласуване от публиката.

Брад Пит получи наградата на журито за сайта на фондацията Make it right, която създаде през 2007 г. в помощ на възстановяването на Ню Орлиънс от урагана “Катрина”, който опустоши града през 2005 г. Призът е в категория “Активизъм”.

Комикът Джим Кери е отличен в категорията за сайт на известна личност или фенсайт с официалната си уеб страница. Той е абсолютен победител в категорията - фаворит е и на журито, и на публиката. И с право - сайтът му прилича на всичко друго, но не и на поредната уеб страница. Влизането в него е като влизане в нов триизмерен свят, създаден от уникалния комедиен талант на актьора.

Актрисата от “Приятели” Лиса Кудроу също взе награда - за своя комедиен интернет сериал. Изабела Роселини бе отличена за поредицата си “Зелено порно”, която разказва за привличането между животните.