Тя често се бута сред “сериозните” репортери около премиера Бойко Борисов. Но пък блести отдалече заради розовия плащ, който носи - нали е Супер Бианка. Забавните й репортажи са част от “Шоуто на Иван и Андрей”. Точно тя е блондинката, която попита премиера дали може да лети на... представянето на новата машина, с която ще копаят метрото.

Показа и как се доят крави, дрънка с чанове на кукерския празник в Перник през февруари. Другият й удар бе, че като раздавачка на награди за зрителите в “Станция Нова” не успя да познае вицепремиера Симеон Дянков. “Вие ли сте човекът за лаптопа”, невъзмутимо го попита Бианка, когато той бе отишъл като гост в предаването. Икономистът толкова се смути, че така и не отговори. А когато приключи знаменитата среща между Георги Първанов и Дянков и последният излезе от сградата на президентството, Бианка замалко да влезе в колата му в желанието си да изкопчи нещо.

- С колко км в час летиш, Супер Бианка?


- Бързо набирам инерция, но развивам различна скорост. В зависимост от това къде трябва да отида (смее се).

- Ако трябва да гониш премиера Бойко Борисов?


- Тогава трябва да съм наистина бърза, може би със скоростта на светлината, защото и той лети на високи обороти.

- И колко време можеш да изкараш във въздуха?

- Слизам на земята само за да презаредя. Иначе постоянно съм в облаците - от емоции, работа, адреналин, пълна лудница.

- Но пък знам, че не слизаш и от колата си...

- Особено когато има задръствания, мога да си откарам с часове зад кормилото (смее се). И мисля, че в София от една точка до друга съм стигала по-бавно, отколкото от Ловеч, където играя в театъра, до столицата.

- От раз ли взе книжка за шофьор?

- Напротив, късаха ме два пъти. Първо, защото го правят по принцип. Втория път закъснях за изпита на листовки. По принцип съм точна, но тогава цялата зала ме чакаше 20 минути. Поискаха ми личната карта - аз не я намерих в чантата и попитах дали може с карта от библиотеката. Изгониха ме, без изобщо да ми отговорят. На третия път всичко беше о'кей. С шофирането нямах проблеми, но листовките бяха големият ми ужас. И до ден днешен не знам някои знаци. Защо да се натоварвам да ги помня, като то ще се разбере - все някой ще свирне, ще се разкрещи...

- Някои хора носят пижама със супермен. Супермен обаче спи с пижама на Бойко Борисов. А твоята с какви шарки е?

- Обувки. Все пак аз съм жена супермен. А и Супер Бианка много обича обувки на токчета. Пратиха ми я от САЩ.

- А колко обувки имаш в действителност?

- Не знам как ходя, но толкова бързо си късам чепиците, че никога не мога да събера много бройки вкъщи. А и сигурно при приземяването ми спирачките отказват.

- Имаш и репортажи за това, как се прави киселото мляко. Лесно ли се дои крава? Има ли тайна, или просто ти иде отръки?


- Трудно е. Не че се глезя, но аз се притеснявам от големи животни като крави, коне. Но пък му хванах цаката. Разбрах, че козите и овцете например се доят по различен начин спрямо това, как се подхожда към тях. Не съм станала професионалист, но ако ми се наложи, със сигурност ще се справя. И ще повиша производителността на млеконадоя (смях).

- И в какво друго си Супер Бианка?

- Вдигам 100 от лежанка. Истината е, че не ходя на фитнес. Много добре се поддържа форма с работа. И мускули също ще натрупаш.

- Как смазваш гласа си в 5,30 ч сутринта в събота, когато се готвиш за “Станция Нова”? Ядеш сурови яйца, счукан тебешир или имаш друга тайна?

- Избягвам суровите яйца, защото ме е страх от салмонела (смее се).По принцип рецептата, която аз знам, е да пиеш сода и прясно мляко. Ама аз не я практикувам, защото след това рядко ти пада гласът. Аз загрявам по старомодния начин, който научих, докато студентствах в НАТФИЗ - ставам рано, заставам срещу огледалото и започвам “Ми, ме, ма, мо”. После - “Бри, бре, бра, бро”. И така 40 минути.

- Обичаш да похапваш кюфтенца с лук, докато призоваваш хората да пратят SMS-и в съботното осемчасово шоу...

- Истината е, че сутринта започвам с баничка. А после, докато тече самото предаване, когато аз нямам включвания, отивам до масата, където са манджите от кетъринга и си взимам от тези кюфтенца. Наистина ухаят на лук, но пък са много вкусни.

- А не се ли страхуваш, че ще дразниш оператора?


- Операторът яде два пъти повече от мен. Сработен колектив сме. Аз ухая на лук, той - на чесън.

- Споделяла си, че би искала да живееш в други стари времена. Каква си била в миналия си живот според теб?


- Аз не вярвам в преражданията. Православна християнка съм. Но наистина бих искала да бях родена около 200 години по-рано.

- Още сме били под турско робство тогава.

- Да, но любовта е била по-истинска, по-чиста, непорочна.

- Но пък е можело да станеш част от нечий харем?

- Или пък българинът, който ме залюби, да ме обича до гроб. А не... Днес го има, утре го няма. Съвременници... Аз искам, ако може, да живея навсякъде и във всички епохи. Чета нещо за Шехерезада и веднага започвам да си мисля колко ще е хубаво, ако бях родена тогава. После хващам роман за Япония и решавам, че ще е по-добре да съм като гейшите едно време...

- Ако се беше родила в Индия, Япония или Китай, как щеше да звучи името ти?


- Бианчу или Бианчи сан например. Има един виц, за който се сещам сега. Вълкът, заекът и хамстерът ще пресичат китайската граница. Разбрали се да си променят имената, за да не ги разкрият. Вълкът казал: “Аз съм Чин Вуй”. Заекът допълнил “Аз тогава ще съм Чин Зуй”, а хамстерът казал: “Аз тогава се връщам.”

-За себе си чула си вече виц?

- Още не, но пък знам много вицове за блондинки. Ако не се отнасяш с ирония към себе си, да знаеш, че не вървиш на добре.

- Събираш овехтели неща. Би ли отворила антиквариат, като се пенсионираш и спреш да бъдеш Супер Бианка?

- Аз съм истински Плюшкин и трудно ще се разделя с нещата, които съм събирала с толкова мъка. Обичам си всяко боклуче в стаята. Мъкнала съм камъчета от връх Вола например. Майка ми след това, като започне да чисти, се чуди кое да изхвърли и кое да пази.

- Освен част от Нова тв ти си част и от “Клиника на третия етаж” по БНТ 1? Като малка играеше ли на чичо доктор?

- Не съм си играла на такива неща. Нашата детска компания от блока в ж. к. “Младост” имаше по-различни виждания за нещата от живота. Игри от рода на “майки и деца” и “чичо доктор” изобщо бяха под нашето ниво. Точно зад нашия блок имаше рекичка, тогава беше чиста. И там строяхме Ноев ковчег. Правили сме и рокбанда. Никой не беше наясно дали е вокалист или свири на китара. Защото всеки ден се карахме. И затова се редувахме. Но пък си беше весело детство.

- Спомняш ли си да си била с ожулени крака и пукната глава?

- О-о-о, редовно. Имало е време, когато съм била с гипс и на двете си ръце. Едната ударих, защото паднах с ролери. Влачеха ме с колело, за което се бях хванала. Велосипедистът обаче тръгна надолу по една стръмна улица, а аз паднах и си счупих ръката. Гипсираха ме. След това паднах от едно дърво и си счупих и другата ръка. А главата съм си пукала 3 пъти.

- Била си щастливка - спестила си училище.


- Не, ходех и с гипса в час. Трябваше да слушам какво говорят учителите, та дано запомня нещо.

- Бягаше ли от час?

- Честно ли? Да, често. Но пък ходехме на кино...

- Колко ще искаш от “Плейбой” или “Пентхаус”, за да те имат на корица?

- Да не казвам голяма дума, но не ми харесва идеята да се снимам гола за мъжко списание. Струва ми се някак самоцелно всяко разсъбличане... Аз съм актриса и ако на сцената трябва да се съблека, ще го направя, ако режисьорът се обоснове защо иска да го направя.

- Замисляла ли си да си направиш порноклипче - някои фолк певици така си вдигат рейтинга?


- Има разлика между една фолк певица и една актриса. Първите залагат повече на популярността, визията. При актьорите е по-важна продуктивността.

- А би ли живяла в Къщата на “Биг брадър”?

- Защо да разваляме илюзията на хората и те да разберат, че Супер Бианка също си бърка в носа?!

- Приятелят ти също е актьор - Иван Велчев. Кога се срещате?

- Честно казано, наистина се виждаме рядко. Но защо да коментираме личния ми живот? По-интересна е Супер Бианка.

Източник: в. "Труд"