Както от фигурата на вашето тяло зависи какви дрехи ще ви стоят най-добре, така и формата на лицето може да подскаже кои са най-подходящите обеци за вас.

Затова преди да изберете красивото бижу, което ще блести на ушите ви, преценете каква точно е формата на вашето лице.

Вижте как знаменитостите много внимателно подбират своите обеци според овала на лицето си.

Овалното лице е много благодатно за всякакви форми обеци.

Щастливките като Меган Фокс с овално лице могат да се радват на малки, по-големи или супер пищни бижута. Единственото изключение са твърде дългите и тънки обеци, които просто ще издължат прекалено лицето ви.

Никол Кидман, която също се радва на прелестен овал, може да си позволи и едри висящи бижута, с които да подчертае долната част на лицето си.

Кръглото лице обича дълги, ъгловати, но не обемни обеци.

Салма Хайек издължава лицето си с обеци в продълговата форма, но избягва големите обли форми като халки или други пищни бижута.

Триъгълното лице с широко чело и тясна брадичка изисква баланс с обеци, които се разширяват в долната си част. Така че капчиците, триъгълниците, пирамидалните обеци са добре дошли за притежателките на триъгълно лице като Дженифър Анистън. Самата тя си пада по овални обеци с по-тежка долна част като допълнителна украса.

Виктория Бекъм предпочита по-сигурния вариант на малките кръгли форми.



Квадратно лице
притежава Парис Хилтън и тя редовно се възползва от възможностите на кръглите обеци. За да смекчите квадрата, най-добре избягвайте квадратните и острите ъгловати форми и заложете на обли, кръгли, дори продълговати обеци, които ще издължат лицето.



Слабото и продълговато лице като на Сара-Джесика Паркър иска малки, опростени форми като сълзички или обли форми не по-големи от ушната мида. Може да пробвате и с по-големи, придаващи обем форми като триъгълни с върха нагоре или квадрати, но не и големи. Избягвайте плоските и висящи обеци с обемни форми.

източник: