16-годишният идол на тийнейджърите Джъстин Бийбър смята себе си за нещо повече от поп звездите на дисни, като например Майли Сайърс и Jonas Brothers.

Според младия изпълнител факта, че не е минал по утъпканата дисни пътечка, го издига в очите на известните рапъри.

Бийбър смята, че е различен, понеже кариерата му не е започнала от проект на Дисни, а с кавърверсии на рап хитове, които майка му по-късно пуска в YouTube. Един от тези кавъри стига до популярния рапър Ъшър, което дава тласък в кариерата на Джъстин.

По-късно звездата на черната музика Lil Wayne включва младия изпълнител в последния си албум, а друг популярен рапър, Ludacris, записва с него дует на песента Baby.

„Обожавам хип-хопа - казва Бийбър в интервю за MTV. - И съм много радостен, когато си сътруднича със звезди на черната музика. Те работят с мен, понеже не съм дисни звезда. Аз не съм банален, сълзлив и наивен тийнейджърски кумир. Имам свой стил и те го усещат!"



За свой кумир младият певец смята Джъстин Тимбърлейк, който също започва кариерата като тийнейджърска попзвезда, но после се свързва с известни рапъри и хип-хоп продуценти. Под тяхно влияние Тимбърлейк променя музиката и имиджа си и излиза от рамката на младежката попкултура. Дали Бийбър ще съумее да стане новият Джъстин Тимбърлейк?

източник: "Хай Клуб"