Певицата Милица и операторски екип на телевизия „Планета“ гостуваха в Оборище и Панагюрище, за да направят репортаж на местните забележителности.

В околностите на града се намират редица археологически паметници – следи от древното минало. Десетки могили свидетелстват за тракийските племена, живяли някога по тези земи. В една от тях – могилата “Мрамор” еразкрито погребение на тракийски вожд от IV – III в. пр. н. е. Недалеч от нея през 1949г. по време на землени работи е открито световно известното днес Панагюрско съкровище, рядък археологически паметник от времето на елинистическата епоха – IV – III в. пр. н. е.

Милица разкри богатата история на местност Оборище, където е проведено и първото в българската история Велико народно събрание. Зрителите на „Планета“ и „Планета фолк“ ще разберат и къде е дадена първата официална клетва на участниците в Априлското въстание.

Интересната разходка продължи в Панагюрище, където към Милица се присъединиха Соня Немска и нейната дъщеричка Рая. Първата спирка на трите дами бе Историческия музей в града, прославил се със своето златно съкровище. Изпълнителките посетиха и родната къща на Райна