"Чудна става копривата, ако й чукнеш две яйчица", разкри пред "Стандарт" тайната си рецепта за вкусни великденски пости Ирина Флорин. Певицата и дизайнер спазва християнската традиция преди светлия празник, но само три дни.

"Лекарите не ми позволяват да се ограничавам по-дълго време", има основателни причини Флорин. През поста си тя набляга много на салати, пресни зеленчуци - тиквички, чушки, спанак, обича да пие много минерална вода. Прави усилия дори да изхвърли всички млечни продукти от менюто си за 72 часа. "Постите са много сериозна християнска традиция, но не са за всички хора. Има страдащи от анемия и подобни заболявания, които не могат да я спазват дори да искат.

Преди няколко години се опитах да постя повече време и на петия ден ми прилоша и изгубих съзнание. Оттогава лекарите не ми дават. Казват, че постът пречиствал не само тялото, а и душата, но аз съм на мнение, че човек по принцип трябва да пази душата си чиста. Ако си грешен, дори и да постиш, няма смисъл, не е това начинът да си богоугоден", категорична е Ирина. От утре певицата е планирала обаче истинско пиршество, като ще сготви традиционното агнешко и към постната спаначена салата със зехтин ще прибави много синьо сирене.