Вече е ясна първата седмична мисия на новите Съквартиранти. Изпитанието се нарича „Оковите на любовта” и има следния регламент: всяка двойка получи чифт белезници, с които партньорите да се закопчаят един за друг.

Оковите дават възможност на всеки да се отдалечи на не повече от 50 см от половинката си. Участниците могат да свалят белезниците си само по нареждане на Големия брат. Условието е двойките да останат свързани по този начин една седмица, като ако само една от тях свали оковите си, мисията на всички Съквартиранти ще се счита за неуспешна. При такъв развой на събитията ще бъдат отнети 50% от доходите на семействата.

Междувременно стана ясно, че бившите гаджета Ванеса и Светлин ще останат в своята лична стая за неопределен период от време. Екипът се е постарал да ги снабди с всички необходими удобства, „за които всички останали Съквартиранти могат само да си мечтаят”.

Новите Брадъри обаче получиха една лоша новина – Big Brother им съобщи, че няма да получат багажа си тази вечер, тъй като е изгубен. Италианецът Массимо беше най-разочарован от това и непрекъснато повтаряше „Non abbiamo niente” (итал. – „Нямаме нищо”).