Тийнейджърките по света могат да ликуват. След като им разби сърцата като секси вампир в сагата "Здрач", Робърт Патинсън се завръща отново на екран и за първи път като продуцент. Само че сега в романтичната драма "Не ме забравяй".

Красавецът е буйният младеж Тейлър, който има лична драма и проблемни семейни отношения. Дотук нещата са си съвсем по правилата на живота, а за да се превърне сюжетът във филмов, сценаристът Уил Фетърс вкарва още малко драматични елементи като самоубийството на брата на Тейлър. След подобно неприятно стечение на обстоятелствата младежът е в патова ситуация и напълно разрушени отношения с баща си Чарлс (Пиърс Броснън).

Точно когато Тейлър е загубил всякаква надежда, среща русата хубавица Али (Емили де Равин от "Изгубени"), която му напомня, че животът трябва да са живее заради или напук на всичко. Тя също е преживяла разни неща, сред които доста гадното да бъде очевидец на убийството на собствената си майка. По необясним за Тейлър начин тя успява да му вдъхне отново жажда за живот. Щастието на младата двойка скоро е застрашено, защото на бял свят започват да излизат тайни около начина, по който обстоятелствата са ги събрали.

Лентата е режисирана от ветерана Алан Култър, който е оставил своя почерк в отделни епизоди на телевизионните сериали "Семейство Сопрано" и "Сексът и градът". А силният актьорски екип се допълва от Лена Олин ("Четецът" и Крис Купър ("Самоличността на Борн"). "Не ме забравяй" е филм за силата на любовта, за семейството и за това как всеки ден трябва да бъде изживян със страст и пълноценно.